Arūnas Dumalakas. Vilniuje baseinus pasistatys antrokai

Kol Vilnius trypčiojo vietoje, Klaipėdoje vasarą atidarytas dešimties takelių 50 metrų plaukimo baseinas. Šiuolaikiškas, pirmą kartą panaudojus pakeliamojo dugno technologijas.

komentatoriai komentaras Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
komentatoriai komentaras Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-12-12 14:37, atnaujinta 2018-12-12 15:19

Ką ten Klaipėda. Kol Vilnius stenėjo prie Lazdynų ir perpus trumpesnio Fabijoniškių baseinų, didesni ar mažesni baseinai atsirado Radviliškyje, Rokiškyje, Šilutėje.

Tuo metu Vilniuje atėjus šalčiams statybininkai betonavo Lazdynų baseino perdangas.

Visą vasarą darbai buvo sustoję, nes projektuotojai privėlė klaidų. Pastačius tokį baseiną, kaip jie buvo pribraižę, stogas galėjo įgriūti jau po pirmojo sniego.

O Fabijoniškių baseinas, į kurį jau prileista vandens, neatidaromas dėl to, kad neįrengtas antrasis aukštas. Komisijos parašais nesutiko patvirtinti darbų pabaigos, o kad taip nutiks, statytojai esą suprato tik pastatę baseiną.

Juokinga ir graudu? Tik ne Vilniaus valdžiai.

Paklaustas, kiek vėluoja Lazdynų baseino statybos, kad darbai atliekami paknopstomis ir netinkamu laiku, savivaldybės administracijos direktorius P.Poderskis drėbtelėjo iš koto verčiantį atsakymą: devynerius metus.

Esą 2009-aisiais plaukikų bendruomenė kreipėsi į tuometę valdžią, nes jau tada vienintelio didesnio Vilniaus baseino būklė buvo bloga, ir gavo pažadą artimiausiu metu jį suremontuoti.

Taigi tik 2017 metais pradėjusi statyti Lazdynų baseiną dabartinė R.Šimašiaus komanda nevėluoja, nes vėluoti pradėjo ankstesnės valdžios.

Štai taip. Vis dėlto kaip bus su R.Šimašiaus pažadu išmokyti visus Vilniaus antrokus plaukti?

Kadangi po metų antrokai taps trečiokais, mokyti jų tiesiog nereikės. Kita vertus, kai dabartiniai antrokai ir trečiokai perpras visas statybų subtilybes, kurias aiškina sostinės savivaldybė, jie spės užaugti ir tuos baseinus pasistatys patys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.