Vilniaus savivaldybė neišduos naujo statybos leidimo „Maskvos namams“

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius gavo Valstybės saugumo departamento atsakymą dėl „Maskvos namų Vilniuje“. Mero prašymu VSD atliko „Maskvos namų“ projekto ir jam skirto pastato funkcinės paskirties vertinimo analizę Lietuvos nacionalinio saugumo aspektu.

S.Žiūros nuotr.
S.Žiūros nuotr.
S.Žiūros nuotr.
S.Žiūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 19, 2018, 2:46 PM, atnaujinta Dec 19, 2018, 2:48 PM

„VSD išvadų trečiosioms šalims atskleisti negaliu, tačiau galiu patvirtinti, kad jos skamba gana aiškiai ir nedviprasmiškai – šis objektas yra Kremliaus propagandos įrankis ir kelia grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui. Remdamasis šia ir kitų kompetentingų Lietuvos institucijų nuomonėmis, bei laikydamasis pažado, kad kol esu meras – Maskvos namų Vilniuje nebus, pavedžiau savivaldybės administracijai nederinti naujų projektinių pasiūlymų ir neišduoti šiam pastatui naujo statybos leidimo“, – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius. Meras praėjusią savaitę kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą prašydamas įvertinti numatomo kultūros ir verslo centro Juozapavičiaus ir Rinktinės g. sankirtoje, plačiau žinomo kaip „Maskvos namai“ funkcinę paskirtį, ar ji nekelia grėsmės nacionaliniam saugumui. Šis sprendimas priimtas po to, kai VŠĮ „Maskvos kultūros ir verslo centras – Maskvos namai“ kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę prašydama suderinti naujus projektinius pasiūlymus ir juos pristatyti visuomenei.

Pranešime apie projektinių pasiūlymų suderinimą teigiama, kad statinių numatoma pagrindinė paskirtis – „kultūros ir verslo centras“. Tačiau Vilniaus miesto meras teigia, kad po šiuo pavadinimu gali slėptis Lietuvai nedraugiškos valstybės noras manipuliuoti Lietuvos visuomene, siekiant savo siaurų politinių tikslų įgyvendinimo.

„Maskvos namų“ steigėjui išsiųstas savivaldybės administracijos pranešimas apie atsisakymą derinti projektinius pasiūlymus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.