Sostinei žada daugiafunkcinį sporto kompleksą

Daugiafunkcis vandens sporto kompleksas, skirtas vandenlenčių ir banglenčių mėgėjams bei profesionalams, buvo pristatytas antradienį naujienų agentūros ELTA konferencijų salėje.

Vandenlenčių sporto populiarumas Lietuvoje įgauna pagreitį ir kone kasmet mūsų šalyje atsiranda nauji vandens pramogų parkai.
Vandenlenčių sporto populiarumas Lietuvoje įgauna pagreitį ir kone kasmet mūsų šalyje atsiranda nauji vandens pramogų parkai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2019, 11:58 AM, atnaujinta Feb 26, 2019, 12:03 PM

Projekto iniciatorius Vaidas Sakalauskas nepaviešino objekto vertės, vieta taip pat dar nėra aiški, bet planuojama, kad ji bus už miesto.

„Pats pradėjau užsiiminėti vandenlenčių sportu ir susidūriau su sezoniškumo problema. Norint tuo užsiiminėti žiemą, reikia važiuoti toli, o tai yra brangu. Taip ir kilo idėja. Ant lapo atsirado pavyzdžiai, kreipėmės į specialistus, kurie padėjo išspręsti problemas“, – kalbėjo V. Sakalauskas.

Banglenčių sportas jau yra įtrauktas į 2020 metų olimpinių žaidynių programą. Vandenlenčių sportas sieks tapti olimpinių žaidynių dalimi nuo 2024 metų. Vandenlenčių sporto populiarumas Lietuvoje įgauna pagreitį ir kone kasmet mūsų šalyje atsiranda nauji vandens pramogų parkai.

„Dabar dažniausiai neturime nei tikros žiemos, nei ilgos vasaros, todėl šis planuojamas kompleksas yra geriausias sprendimas, sudarysiantis sąlygas žmonėms turiningai praleisti laisvalaikį. Analogiški projektai yra vykdomi Vokietijoje, Olandijoje, bet jie dar nėra įgyvendinti, todėl mes galime tapti pirmi visame pasaulyje“, – kalbėjo keturis „Wake Inn“ vandenlenčių parkus įkūręs Arūnas Budreckas.

Planuojama, kad visą kompleksą sudarys ne tik specialūs baseinai, bet ir pramogų zonos, batutų parkas, laipiojimo sienelės, sporto salė. Objektas bus pritaikytas ir neįgaliesiems. Šį sudėtingą projektą įgyvendinti sutiko bendrovė „Hugaas Engineering“, turinti daug patirties užsienyje.

„Mums yra įdomūs nestandartiniai projektai. Mes daug dirbame Skandinavijoje, esame sukaupę daug patirties statydami stadionus ir kitus objektus nestandartinėmis sąlygomis. Tikimės gerąją praktiką užsienyje pritaikyti ir Lietuvoje. Žinome, kad šis projektas yra unikalus. Dabar yra žengtas pirmas žingsnis – sukurta koncepcija, todėl tikiuosi, kad jis vystysis toliau“, – pabrėžė „Hugaas Engineering“ vykdomasis vadovas Tomas Saulėnas.

Architektas Andrius Tautvaišas teigė, jog planuojamas statinys bus iš dviejų zonų. Vieną sudarys aptarnavimo patalpos, sporto salė, o kitą – baseinas ir kitos pramogų zonos. Viso objekto dydis sieks 36 tūkst. kv. metrų, iš kurių 23 tūkst. kv. m sudarys baseino zona. Numatoma ir 500 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.