Pavojus virš vienos judriausių sostinės gatvių – byra graudžiai atrodantis tiltas

Nutrupėjęs tinkas, atsidengusios paviršinės tilto konstrukcijos ir žemyn kartkartėmis krintantys betono gabalai. Toks vaizdas ne juokais išgąsdino praeivius, išvydusius tokius pažeidimus ant Šeškinės rajone esančio viaduko virš Ukmergės gatvės.

Šiemet tiltas bus remontuojamas – keičiami turėklai ir atnaujinama apdaila.<br>T.Bauro nuotr.
Šiemet tiltas bus remontuojamas – keičiami turėklai ir atnaujinama apdaila.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2019, 1:20 PM

Nuo tilto trupantis betonas krinta tiesiai ant Ukmergės gatvės asfalto dangos ir šia gatve važiuojančių automobilių.

Baiminamasi, kad nukritus didesniam betono gabalui gali kilti ne tik eismo įvykis, bet ir gali būti sužaloti automobiliais važiuojantys žmonės.

Šeškinės gyventoja vasario 21 dieną matė, kaip vienas nuo tilto atskilęs betono gabalas trenkėsi tiesiai ant važiuojamosios Ukmergės gatvės dalies.

Tai mačiusi moteris kreipėsi į Lietuvos automobilių kelių direkciją, bet jos atstovai paaiškino, jog už šį tiltą atsakinga Vilniaus miesto savivaldybė.

Į ją kreipusis moteris sulaukė atsakymo, jog betonas trupa ne ant važiuojamosios dalies, o ant vejos, skiriančios Ukmergės gatvės važiuojamosios dalies eismo juostas.

Toks atsakymas nustebino moterį, mat jos darytose nuotraukose matyti, kad betonas aptrupėjęs net ir tose vietose, kur viadukas eina virš važiuojamosios dalies.

Po kelių dienų situacija buvo nepasikeitusi, jokie tilto remonto darbai dar nebuvo atlikti.

Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento vyresnysis patarėjas Arūnas Visockis patikino, kad situacija jiems yra žinoma ir veiksmų bus imtasi jau pačiu artimiausiu metu.

„Grindos“ darbuotojai nuvyks ir aukšto plovimo įranga nuplaus tas dalis, kurios gali nukristi. Jei bus poreikis, bus pakabinti ir specialūs nuotrupas sulaikantys tinklai“, – sakė A.Visockis.

Jis supranta, jog žmonėms toks vaizdas gali atrodyti pavojingai, tačiau patikino, kad nuo tilto krinta tik labai maži betono gabaliukai, kurie nėra pavojingi ir neturėtų padaryti žalos po tiltu važiuojantiems automobiliams.

Pasak A.Visockio, tokį trupėjimą galėjo sukelti drėgmė ir ant kelių barstoma druska.

Be to, jau praėjusiais metais, patikrinus tilto techninę būklę, nuspręsta, kad šiemet jis bus remontuojamas – keičiami turėklai ir atnaujinama apdaila.

Tilto atnaujinimo darbai numatomi šių metų vėlyvą pavasarį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.