Norėjo pamokyti skolininkus – atsidūrė teisme

Bandymas atsiimti skolą baigėsi teistumu. Didžiojoje Britanijoje teismas statytojui rumunui Danieliui Neagui skyrė ketverių metų laisvės atėmimo bausmę – šis atsivaręs ekskavatorių Bantingforde nugriovė penkis tik ką pastatytus namus, rašo realty.newsru.com. Bent pusę bausmės laiko D. Neagu'as turės praleisti D. Britanijoje, vėliau bus sprendžiama dėl jo perkėlimo į Rumuniją.

Įpykęs statybininkas nugriovė paties pastatytus penkis namus.<br>pixabay.com nuotr.
Įpykęs statybininkas nugriovė paties pastatytus penkis namus.<br>pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2019, 4:48 PM, atnaujinta Mar 6, 2019, 4:50 PM

Incidentas įvyko praėjusių metų rugpjūtį. Kiekvienas ekskavatoriumi nugriautas namas buvo įkainotas po 800 tūkst. svarų sterlingų. Maža to, statytojas išmaniuoju telefonu filmavo griūnančius pastatus.

Teismo posėdyje D. Neagu'as paaiškino, kad jį nusamdžiusi statybų bendrovė „McCarthy & Stone“ už penkis pastatytus namus taip ir neatsiskaitė. Skola susidarė nemenka – 16 tūkst. svarų sterlingų. Bendrovės „McCarthy & Stone“ atstovai teisme guodėsi, jog namai jau buvo užbaigti, teliko įsikurti naujakuriams.

Teismas D. Neagu'o poelgį pavadino vandalizmu. Teismo nuomone, netgi dėl negautų pinigų toks poelgis civilizuotoje visuomenėje negali būti pateisinamas. Beje, teisėjai sugėdino ir liudininkus, kurie vienam po kito griūvant pastatams aktyviai palaikė rumuną. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.