Klaipėdietis rado būdą praturtėti: savo namą pavers daugiabučiu

Naujo būsto paieška – tai ilgas ir dažnai daug jėgų reikalaujantis procesas. Naujų namų įsigijimas – ne trumpalaikis pirkinys, o ilgametė investicija į kokybišką gyvenimą, todėl dažnas jį renkasi kruopščiai, kad atitiktų visus jo lūkesčius. Dažnai naujus namus besirenkantis pirkėjas pirmiausia atsižvelgia į vietovę, būsto dydį, tipą, kaimynystę ir kainą.

Klaipėdietis savo beveik 600 kv. m ploto namą ketina paversti dešimčia butų.<br>A. Miežansko / ve.lt vizual.
Klaipėdietis savo beveik 600 kv. m ploto namą ketina paversti dešimčia butų.<br>A. Miežansko / ve.lt vizual.
Naujakuriams žadama saugi aplinka.<br>A. Miežansko / ve.lt nuotr.
Naujakuriams žadama saugi aplinka.<br>A. Miežansko / ve.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Jolita Baikauskaitė, www.ve.lt

Mar 9, 2019, 8:06 PM

Iš Vilniaus į Klaipėdą atsikraustęs gyventi ir šiandien jau save vadinantis klaipėdiečiu Arūnas Miežanskas sako žinantis, ką reiškia savų namų įsigijimo ir kūrimo procesas.

15 metų su šeima pragyvenęs Malūnininkų gatvėje 3A įsigytame dideliame nuosavame name A. Miežanskas sako, kad jau atėjo laikas su šiuo namu išsiskirti.

Vaikai jau užaugo, iš namų išėjo, tad namas pasidarė jam vienam per didelis. Kadangi pastatas užima apie 570 kvadratinių metrų plotą, daug kam jis atrodo per didelis.

A.Miežanskui kilo mintis perdaryti gyvenamojo namo projektą į daugiabutį.

1900 metais pastatytas dviaukštis vokiškos architektūros stiliaus gyvenamasis namas atgimsta naujam gyvenimui. Gyvenamasis namas bus rekonstruotas į 10 butų. Darbai jau prasidėjo, gyventojai jau vasarą čia galės įsikelti gyventi.

Butai pagal poreikius

„Čia pragyvenau 15 metų, mintinai žinau kiekvieną šio namo kampelį, todėl ir klientus konsultuoti bei jiems patarti man yra paprasčiau“, – pasakojo namo savininkas.

Kol darbai dar tik įpusėjo, butų pertvaras galima koreguoti. „Butais domisi šeimos, jau užauginusios vaikus, kitos dar juos auginančios, tad yra ir skirtingų poreikių. Vieniems reikia, kad vaikų kambariai būtų kitoje vietoje nei esu suprojektavęs, kitiems virtuvę su svetaine reikia perplanuoti kitaip. Butų suplanavimai nėra griežti – galima juos didinti, mažinti, keisti pertvaras pagal klientų poreikius“, – „Vakarų ekspresui“ pasakojo A.Miežanskas.

Galiausiai bus įrengta 10 butų, kurie bus nuo 51 kv. m iki 80 kv. m ploto. Visas pastatas yra gerai apšiltintas, įrengta garso izoliacija nuo išorės triukšmo. Butai bus šildomi dujiniu katilu, kas yra paprasta, saugu ir ekonomiška. Taip pat gyventojai galės įsirengti židinius. Gyventojų saugumui užtikrinti į vidinio kiemo teritoriją bus galima patekti pro automatiškai valdomus vartus, o į pastato vidų – pro kodines duris.

Vidinis kiemas apjuostas aukšta, mūrine – metaline tvora, kuri taip pat užtikrina šeimų privatumą ir saugumą atžaloms. Erdvioje vidinio kiemo teritorijoje bus įrengta žaidimų aikštelė vaikams.

Aktyvūs, negalintys nustygti vienoje vietoje vaikai, galės dūkti saugiame vidiniame kieme.

Taip pat vidiniame kieme kiekvienam butui priklausys po 1 automobilio stovėjimo vietą. Jei šeima turi daugiau automobilių, visada laisvos vietos statytis automobilį ras kieme, prie gatvės.

„Kad savo privačioje teritorijoje gyventojai jaustųsi jaukiai, palikau kuo daugiau žalumos: žolės, medžių, gėlių darželių“, – sakė A.Miežanskas.

Kaimynystėje kiti daugiabučiai yra pakankamai nutolę, todėl gyventojai galės mėgautis ramybe. Šiame rajone yra daug gamtos, žalumos, medžių, tad pavasarį, kai gamta sužaliuoja, kiti daugiabučiai atrodo esą dar toliau.

Strategiškai patogi vieta

Namas pastatytas Malūnininkų gatvėje, šalia miesto centro, iki kurio nueiti užtrunka vos 15 minučių pėsčiomis.

Rajone yra reikalingiausi objektai: apie 150 metrų iki „Maximos“ parduotuvės, apie 450 metrų iki „Iki Express“ parduotuvės, apie 700 metrų iki Sveikatos priežiūros centro, šalia yra kelios vaistinės, stadionas, parkas, aplink yra lankytinų vietų.

Jaunoms šeimos, auginančioms vaikus, patogu, kad paeiti iki autobusų stotelės reikia tik apie 150 metrų, apie 700 metrų iki Paslaugų ir verslo mokyklos, Klaipėdos universiteto, apie 200 metrų iki Vaivorykštės tako pagrindinės mokyklos, apie 1–1,5 kilometro iki Maksimo Gorkio pagrindinės mokyklos, Žemynos gimnazijos, Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos.

Mažieji galės lankyti lopšelį-darželį „Bitutė“, kuris įsikūręs vos už 200 metrų.

„Aktyvią veiklą mėgstančioms šeimoms čia bus, ką veikti: dviračiu nuvažiuoti iki Senosios Smiltynės perkėlos, Centrinio stadiono ar parko užtrunka 7–10 minučių. Visus svarbiausius objektus galima pasiekti pėsčiomis. Mamoms su vaikais bus smagu pasivaikščioti po parką. Vakarus su šeima galima leisti miesto centre, kurį galima pasiekti pėsčiomis, ir net nereikia automobilio. Pats taip daugelį metų gyvenau“, – dėstė argumentus A.Miežanskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.