Medicinos miestelį Santariškes užgulė bėdos – žurnalistas tai patyrė savo kailiu

Užsikimšęs transporto žiedas, grūstys gatvėse vairuotojams ieškant nepatogaus įvažiavimo į naują daugiaaukštę stovėjimo aikštelę – medicinos miestelį pastarosiomis dienomis užgulė naujos bėdos.

Šią savaitę vairuotojai, net ir žinantys, kad yra nauja stovėjimo aikštelė, veltui blaškėsi po Santariškių gatvę ieškodami įvažiavimo. Jis – iš Molėtų plento.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šią savaitę vairuotojai, net ir žinantys, kad yra nauja stovėjimo aikštelė, veltui blaškėsi po Santariškių gatvę ieškodami įvažiavimo. Jis – iš Molėtų plento.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 26, 2019, 10:06 AM, atnaujinta Mar 26, 2019, 10:18 AM

Didžiausia daugiaaukštė stovėjimo aikštelė prie Lietuvos gydymo įstaigų kol kas nepadėjo Santariškių išvaduoti nuo automobilių. Atvirkščiai – šią savaitę atsiradusių daugiau nei tūkstantis naujų stovėjimo vietų kelia sumaištį.

Santariškių gatvė antradienio rytą  žurnalistus pasitiko automobilių eilėmis. Jų, kaip įprasta, buvo pristatyta ne tik šalikelėse. Atrodytų, kad didžiausios spūstys, kurios čia susidaro tarp 7 ir 9 valandos, jau turėtų būti išsisklaidžiusios.

Pasirodo, ne – automobilių eilės buvo nutįsusios net Jeruzalės, M.Marcinkevičiaus ir Žaliųjų Ežerų gatvėse.

Mašinų ratais buvo išmalta net pieva tarp Molėtų plento ir M.Marcinkevičiaus gatvės, nors anksčiau ši vieta nebūdavo sausakimša – ji toliau nuo konsultacinės poliklinikos ir ligoninių.

Įvažiavimo tenka ieškoti

Eilėje prie transporto žiedo teko laukti apie 10 minučių. Gal įvyko avarija ar ne laiku darbus pradėjo kelininkai? Ne, tiesiog Santariškių gatvėje buvo nutįsusios automobilių eilės ir į ją įsukti nebuvo galimybės.

Prieš žiedą įrengta automobilių stovėjimo aikštelių schema, tačiau skaičiai, nurodantys, kiek jose laisvų vietų, nedegė. Bet pagaliau įsukus į Santariškių gatvę skaičiai informacinėse švieslentėse neguodė – visose švietė nuliai.

Nors Santariškių prieigose yra įrengta nemažai informacinių skydų, pasukti į naują daugiaaukštę stovėjimo aikštelę prie Pediatrijos korpuso iškart nepavyks. Įvažiavimą į ją galima rasti tik iš Molėtų plento.

Uždraus statyti gatvėse

Sumaištį padidino ir automobiliai, sukantys iš naujos aikštelės ne į Molėtų plentą, o Santaros gatve į Santariškių gatvę.

Tuo metu nauja penkių aukštų aikštelė antradienį buvo pustuštė. 1048 – tiek joje buvo laisvų vietų. Iš viso aikštelėje įrengtos 1196 stovėjimo vietos.

Darbininkai dar tvarkė aikštelės aplinką, o vienintelis kelias tiesiai link Santariškių buvo uždarytas.

Valandai palikti automobilį nuo 7 iki 20 valandos kainuoja 60 centų, nuo 20 iki 7 valandos – 20 centų, o parai – 6 eurus.

Tiek pat, 60 centų, kainuoja ir automobilio stovėjimas aplink Santariškes geltonojoje vietinės rinkliavos zonoje.

Taip bus nebeilgai, nes artimiausiu metu automobilių stovėjimas bus uždraustas visoje Santariškių bei P.Baublio gatvėse. Tad nori nenori vairuotojams teks ieškoti nepatogaus įvažiavimo į aikštelę iš Molėtų plento ir kulniuoti pėsčiomis link gydymo įstaigų.

Šimtai pažeidimų kasdien

Naują automobilių stovėjimo aikštelę atidarė bendrovė „Santaros parkavimo paslaugos“. Tai pirmoji iš trijų daugiaaukščių automobilių stovėjimo aikštelių, numatytų atidaryti 2019 metais. Jose dalis vietų bus skirta elektromobiliams bei neįgaliųjų automobiliams.

Aikštelėje įrengtos švieslentės su krypčių ir laisvų vietų nuorodomis, stebėjimo kameros, dvi laiptinės, iš kurių viena – su liftu, bet nuo aikštelės takai į gydymo įstaigas dar tiesiami.

Automobilių stovėjimo vietų trūkumas Santariškių medicinos miestelyje – gerai žinoma problema.

Skaičiuojama, jog per dieną, nepaisydami draudžiamųjų kelio ženklų, automobilius neleidžiamose vietose palieka nuo 300 iki 400 vairuotojų.

Atsiras dar dvi aikštelės

Pasak „Santaros parkavimo paslaugų“ direktoriaus Mariaus Blagnio, įrengus naujas aikšteles ir vykdant senųjų atnaujinimo darbus, tikimasi parkavimo problemą klinikų miestelyje palikti praeityje.

„Šiemet šioje teritorijoje bus atidarytos dar dvi daugiaaukštės aikštelės. Tai leis klinikų lankytojams bei darbuotojams automobilius statyti tvarkingai tam skirtose vietose, kurių užteks visiems“, – tikino jis.

Nuo šią savaitę atidarytos aikštelės gydymo įstaigas galima pasiekti per kelias minutes.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.