Prestižinės Kauno rajono gyventojams pateikė nemalonią staigmeną

Prestižiniu laikomo Žaliakalnio kai kurių gatvių būklė prasta, bet darbininkai netrukus pasirodys tik keliose jų. Kitos gatvės bus taisomos sparčiau tik tuo atveju, jei dalį pinigų skirs patys kauniečiai.

B.Sruogos gatvėje aplinkui neseniai sutaisytą kelio dangą plyti naujos duobės.<br>M.Patašiaus nuotr.
B.Sruogos gatvėje aplinkui neseniai sutaisytą kelio dangą plyti naujos duobės.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 9, 2019, 3:41 PM

Žaliakalnio seniūnijoje, esančioje visai greta Kauno centro, kai kurios gatvės primena kaimo kelius.

Dėl duobių vargsta K.Šklėriaus gatvės gyventojai, bandantys taisyti ją savo jėgomis. Kampo gatvėje situacija dar keistesnė – pusė jos suremontuota, kitos pusės remonto kauniečiai savivaldybės prašo jau kelerius metus. Vis daugiau duobių viena greta kitos atsiranda ir B.Sruogos gatvėje.

Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis gerų žinių turėjo tik B.Sruogos ir dar kelių Žaliakalnio gatvių gyventojams.

Gėda prieš miesto svečius

Žaliakalnyje esantį Pelėdų kalną puošia didžiausia mieste trispalvė, matoma iš daugelio miesto vietų. Šį kalną iš vienos pusės supa K.Šklėriaus gatvė, todėl ja naudojasi ne tik kelių namų gyventojai, bet užsuka ir turistai.

Tačiau ši gatvė primena išmaltą kaimo kelią. Dalis jos nuklota žvyru, kuriame plyti duobės, prie vieno namo išlietas asfaltas, bet ir jis jau duobėtas.

Šioje gatvėje gyvenantis Jonas Kalasauskas prisipažino, kad tai jo šeima prie namo išasfaltavo dalį kelio.

Kita gatvės dalis taip ir stovi neprižiūrima. Prie jos nėra ir šaligatvių.

„Kai šlapia, taškosi purvas, automobiliai grimzta į balas. Kai sausa, kyla baisūs dulkių debesys. Greta iškilmingai plevėsuoja trispalvė, pamatyti jos ir apžiūrėti Pelėdų kalno atvyksta svečiai. Mums gėda, kad gatvė tokia apleista“, – sakė vyras.

Pusė gatvės neremontuota

Duobių nusėta ir Žaliakalnio seniūnijos teritorijoje besidriekianti Kampo gatvė. Viena jos atkarpa suremontuota. Kita – tarp Kalniečių gatvės ir Sukilėlių prospekto – labai duobėta.

Šioje nesutvarkytos Kampo gatvės dalyje gyvenantis Feliksas Markevičius pasakojo, jog kaimynai dar prieš 4 metus rinko gyventojų parašus, prašė savivaldybės, kad asfaltuotas, bet jau duobėtas kelias būtų suremontuotas.

„Niekas iki šiol nepasikeitė, duobių tik daugėja“, – sakė vyras.

Greta lopų – naujos duobės

Dar vienai Žaliakalnio – B.Sruogos – gatvei taip pat jau reikėtų remonto.

„Pastarąjį kartą, bene 2013 metais, gatvė iš dalies buvo remontuota.

Čia vyko požeminių komunikacijų remonto darbai. Juos atlikus gatvėje išgremžti asfalto lopiniai buvo išasfaltuoti“, – pasakojo šioje gatvėje gyvenantis Antanas Rutkauskas.

Dabar šalia suremontuotų gatvės dangos lopinių atsiranda vis daugiau naujų duobių.

Gyventojai mano, kad rašytojo B.Sruogos garbei pavadinta gatvė, kur yra ir memorialinis jo muziejus, turėtų būti sutvarkyta kuo skubiau.

Ragino prisidėti prie gatvių remonto

Aloyzas Pakalniškis

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas

„Pirmiausia Žaliakalnyje bus asfaltuojamos Rimvydo, B.Sruogos ir Studentų gatvės.

Kitose gatvėse gyvenantys kauniečiai turi kelias išeitis. Jie gali laukti, kol šias gatves kapitališkai sutvarkys savivaldybės samdytos įmonės, arba patys prisidėti prie gatvių remonto ir sumokėti 50 procentų darbų vertės. Tokiu atveju kita dalis lėšų atkeliautų iš Kauno savivaldybės.

Šiuo paramos modeliu jau pasinaudojo, pavyzdžiui, Kaimelės, J.Semaškos, Sparnų, Skudučių, Bernatonių ir kitose gatvėse gyvenantys kauniečiai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.