10 Kauno vietų, kurias žino visi miesto romantikai

Nesunku rasti žemėlapį ir lankstinuką, kuriame pažymėtos lankomiausios Kauno vietos. Tačiau vargu ar kur nors įsigysite žinyną, kuriame būtų pristatomos romantiškos vietos. Ar žinote, kur Kaune įsimylėjėliai labiausiai mėgsta bučiuotis?

Iš Laisvės alėjos į šalia esantį Vytauto parką vedantys laiptai – puiki vieta bučiuotis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Iš Laisvės alėjos į šalia esantį Vytauto parką vedantys laiptai – puiki vieta bučiuotis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Nemuno ir Neries santakoje karštai besibučiuojančių įsimylėjėlių galima pamatyti ir įsitaisiusių ant parko suolelių, ir ant žolės šalia vandens. Tačiau romantiškiausia vieta laikomas kyšulys – ta vieta, kur susibėga dvi upės.
Nemuno ir Neries santakoje karštai besibučiuojančių įsimylėjėlių galima pamatyti ir įsitaisiusių ant parko suolelių, ir ant žolės šalia vandens. Tačiau romantiškiausia vieta laikomas kyšulys – ta vieta, kur susibėga dvi upės.
Vaikinai ir merginos ant Soboro laiptų neretai ne tik sėdi, bet ir įsitaiso pagulėti. Besibučiuojančių porų šioje vietoje galima išvysti ne tik vakarais, bet ir dieną.
Vaikinai ir merginos ant Soboro laiptų neretai ne tik sėdi, bet ir įsitaiso pagulėti. Besibučiuojančių porų šioje vietoje galima išvysti ne tik vakarais, bet ir dieną.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-06-21 09:33

Laikai, kai laukdami mylimųjų vaikinai su gėlės žiedu mindžikuodavo kultinėse romantikų vietose – Laisvės alėjoje prie Centrinio pašto ar fontano, o sulaukę pakštelėdavo į skruostą ar lūpas, praeityje.

Pasimatymas prie pašto dabartiniam jaunimui, neabejoju, sukeltų juoko bangą. Populiariausią visų laikų Kauno romantikų susitikimų vietą – centrinį fontaną – dėl Laisvės alėjos remonto jau nukonkuravo kitos ne mažiau romantiškos erdvės. Jose meiliai burkuojama, glaustomasi ir bučiuojamasi.

Įsimylėjėliai viešosiose vietose praeivių nesidrovi.

Susipažinkite su 10 romantiškų vietų mieste.

Neries ir Nemuno santaka - vieta, kur nuolat vaikšto už rankų susikibusios porelės. Įprastai susitikę prie Kauno pilies ar Rotušės jaunuoliai ir net vyresnio amžiaus žmonės traukia į Santakos parką. Meiliai besiglaustančius ar karštai besibučiuojančius įsimylėjėlius galima pamatyti ir įsitaisiusius ant parko suolelių, ir ant žolės šalia vandens. Tačiau pačia romantiškiausia vieta laikomas iškyšulys, toje vietoje, kur susibėga dvi upės.

Aleksoto apžvalgos aikštelė - populiari vieta, kurioje lyg ant delno atsiveria Kauno panorama. Ši vieta romantikos ištroškusius kauniečius, net miesto svečius vilioja ir dieną, ir naktį. Tikriausiai dėl legendų, kurios pasakoja, kad anksčiau į šį kalną kopdavo meilės ieškotojai pas deivę Mildą, kitaip vadinamą Aleksota.

Apžvalgos aikštelėje įsisiurbti vienas kitam į lūpas įprasta sėdint ant suolelių, atsirėmus į medinius atitvarus. Šalia esanti automobilių stovėjimo aikštelė dažną dieną ir vakarą būna pilna automobilių, kuriuose dažna pora nesusilaiko nepasibučiavusi.

Rotušės balkonas ir aikštė. Išvysti besibučiuojančius Rotušėje jokia naujiena, nes Baltojoje jos salėje karštai ar bent oficialiai pasibučiuoja kiekviena ką tik sutuokta pora. Išskirtiniais atvejais jaunavedžiai įleidžiami į Rotušės balkoną romantiškam bučiniui. Jaunųjų  bučiniai nuolat matomi ir Rotušės aikštėje. Dažniausiai tai vyksta pasveikinti atėjusių svečių akivaizdoje ar pozuojant fotografams. Jaunavedžių bučiniai greičiausiai romantišką aurą paskleidžia po visą aikštę. Dažną vakarą ir net dienomis čia esantys suoleliai būna nusėsti įsimylėjusiųjų. Poros nevengia pasibučiuoti ir prisėdę aikštės kavinėse.

Įgulos bažnyčios kitaip vadinamojo Soboro laiptai paskutiniu metu tapo jaunimo susitikimų ir pasimatymų vieta. Vaikinai ir merginos ant šventovės laiptų neretai ne tik sėdi, bet ir įsitaiso pagulėti. Besibučiuojančių porų šioje vietoje galima išvysti ne tik vakarais, bet ir vidury dienos.

Suolelis Laisvės alėjos pradžioje. Tarp Laisvės alėjos 3-uoju ir 4-uoju numeriais pažymėtų namų esantis medinis suolelis nė kiek nesiskiria nuo kitų šioje miesto dalies atkarpoje stovinčių suolelių. Tačiau jis atrodo lyg būtų pateptas medumi, nes dažną dieną ant jo sėdi ir bučiuojasi įsimylėjėliai. Net tuomet, kai visi kiti suoleliai nebūna užimti, poros taisosi būtent ant šio suolelio.

Laiptai į Vytauto parką. Iš Laisvės alėjos į šalia esantį Vytauto parką vedantys laiptai - puiki vieta bučiuotis, nes jie vingiuojasi tarp sulapojusių medžių. Kai kurie įsimylėjėliai taip geidžia vienas kito, kad bučiuotis pradeda net nepakilę į įkalnę, o ant pirmųjų laiptų pakopų, kur juos mato daugybė praeivių.

Senamiesčio krantinė ir Daugirdo amfiteatras. Įspūdingas vaizdas iš Nemuno krantinės šalia Vytauto bažnyčios ar nuo amfiteatro atsiveriantis vaizdas į tekantį Nemuną ir užrašas „Kartu mylime Kauną” ne vieną porą nuteikia saldžiam bučiniui. Įsimylėjėliai pro bažnyčią nusileidžia į krantinę. Vieni nesidrovėdami bučiuojasi sustoję šalia prieplaukos, kiti kiek paėję patogiai įsitaiso ant amfiteatro suolų.

Trijų mergelių pėsčiųjų tiltas. Aukštuosius Šančius ir Panemunę jungiantis tiltas mėgstamas įvairaus amžiaus kauniečių. Šalia tilto arba tiesiog ant jo dažnai skiriami pasimatymai. Romantiškų jausmų pagautos poros bučiuojasi tilto prieigose ant suolelių, laiptų ar žolės, po medžiais. Žvejojantys nuo šio tilto žmonės dažnai mato ir į tilto turėklus atsirėmusius susiglaudusius jaunuolius.

Nemuno sala. Ši didelė erdvė romantikus vilioja nuolat. O prasidėjus dalies Laisvės alėjos atnaujinimo darbams ji tapo dar populiaresnė. Pasimatymai vis dažniau skiriami prie į salą vedančių tiltų, ypač iš S.Daukanto gatvės nutiesto pėsčiųjų tilto. Ant jo mėgstama ir fotografuotis, ir bučiuotis. Kaip ir kitose Nemuno salos vietose.

Aikštelė prie Kauno marių. Nors čia pat tyvuliuoja Kauno marios, šalia jų esanti automobilių stovėjimo aikštelė sutraukia daugybę romantikų. Šioje vietoje automobiliuose ar šalia jaunimas vakarojo ir bučiavosi prieš dvidešimt metų ar dar daugiau metų. Besibučiuojančių, ypač savaitgaliais, automobiliuose, iš kurių skamba muzika, netrūksta ir šiuo metu. 

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.