Daugiabučio gyventojai nustėrę – dėl šlykščių vaizdų ir kvapų prašo pagalbos

Erfurto gatvės 6-ojo namo gyventojai nebežino, ką daryti: jau trečią savaitę kažkas apšlapina liftų kabinas, o piktavalio sučiupti niekaip nepavyksta.

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Ši vyrų trijulė pripažino, kad daugiabučio gyventojai ėmė įtarinėti ir juos.
Ši vyrų trijulė pripažino, kad daugiabučio gyventojai ėmė įtarinėti ir juos.
Į namo lifto kabiną tikrai nejauku įžengti – gali supykinti.
Į namo lifto kabiną tikrai nejauku įžengti – gali supykinti.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 22, 2019, 4:12 PM

„Savo jėgomis nesusitvarkysime“, – liūdnai šią savaitę rašytą laišką savivaldybei baigė Erfurto gatvės 6-ojo daugiabučio gyventojai.

Jie ėmė įtariai šnairuoti tai į vieną, tai į kitą kaimyną, tačiau jų kaltės įrodyti nepavyksta. Paprastai liftų kabinos apdergiamos anksti rytą. Vakare jos dar būna švarios, o vykstant į darbą jau dvokia šlapimu.

Erfurto gatvės 6-ojo namo gyventojus galima paguosti nebent tuo, kad kenčia ne tik jie. Apšlapintos lifto kabinos, ypač senesnės statybos namuose, – neretas atvejis.

Kaltę vertė keturkojams

Erfurto gatvės 6-ajame name gyvenantis nepilnametis Lukas pastebėjo, kad dažniau apdergiama kairėje esanti lifto kabina. Tačiau ir dešinėje neretai dvokia šlapimu.

Jis prisiminė, kad taip būdavo ir prieš porą metų. Paskui kenkėjas buvo apsiraminęs, o dabar liftus apdergia bent kelis kartus per savaitę.

Aštuntajame aukšte gyvenančiam Andriui tenka naudotis liftu, kurio kabinoje dažnai sklinda blogas kvapas.

„Tarp kaimynų pasigirdo kalbų, kad liftų kabinas pridergia šunys, kai šeimininkai juos veda į lauką. Bet pastebėjau, kad kabinos būna apšlapintos taip aukštai, kad joks šunelis nepasiektų. Tiesiog dvikojo atsistota ir privaryta ant sienų“, – baisėjosi namo gyventojas.

Kitas namo gyventojas Marius juokavo, kad liftus dergia tam, kad gyventojai dažniau koptų laiptais.

„Santariškėse mačiau skelbimą – kvietė nesinaudoti liftu, kopti laiptais ir deginti kalorijas. Pas mus skelbimų ant sienų nekabina – sienas apšlapina“, – juokėsi Marius.

Ėmė įtarinėti benamius

Andrius prisiminė, kad anksčiau Erfurto gatvės 6-ajame name gyveno asocialus asmuo, tad kaimynai manė, kad tai jo darbas. Bet vyras mirė, o liftų kabinos dergiamos toliau.

Gyventojai taip pat spėliojo, kad galbūt liftų kabinas pridergia kieme besirenkantys benamiai. Tačiau kam jiems veržtis į daugiabutį, kai aplink tiek krūmų?

Kieme šalia namo ant suolo iš tiesų sėdėjo įsilinksminusių vyrų trijulė. Vienas jų iš pradžių aiškino, kad gyvena Erfurto gatvės 6-ajame daugiabutyje, paskui – kad gyveno.

„Nežinome, kas ten šlapinasi. Tegu patys gyventojai pasako“, – šypsojosi linksmai laiką leidžiantys vyrai.

Greičiau surūdija kabina

Namo laiptinę ir lifto kabinas valo bendrovės „Mano aplinka“ darbuotojai. Jos atstovas Paulius Ugianskis apgailestavo, kad senuose daugiabučiuose namuose tai yra dažna problema.

„Galima sakyti, kad nemalonūs kvapai juntami kas penktame sename lifte.

Žinoma, jei gyventojai yra užsisakę valymo paslaugą, prižiūrėtojai nuolat stengiasi palaikyti švarą bei tvarką. Tačiau jei name yra nevalyvų žmonių, problemos kartojasi nuolat“, – pasakojo P.Ugianskis.

Pasitaiko net tokių gyventojų, kurie į liftų duobes piktybiškai meta augintinių išmatas maišeliuose, dėl to vėliau visoje laiptinėje sklinda nemalonūs kvapai.

O šlapinimasis lifto kabinoje, anot P.Ugianskio, nėra vien tik estetinė problema. Dėl šios priežasties rūdija kabinos rėmas ir tai lemia kabinos konstrukcinius pažeidimus.

„Mano aplinkos“ atstovas pasidžiaugė, kad liftuose, kuriuose yra sumontuotos vaizdo stebėjimo kameros, tokių atvejų nepasitaiko.

Tokių liftų kabinos yra tvarkingos ir neapipaišytos, jose nesklinda nemalonūs kvapai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.