Iš parko Kaune dingo nauji suoliukai – priežastis daugiau nei netikėta

Kauno savivaldybės administracija kreipėsi į policijos pareigūnus dėl suoliukų, dingusių iš Santakos parko. Ši istorija – gerokai painesnė negu paprasta vagystė, nors vaizdo įraše gerai matyti, kaip jie buvo išgabenti.

Kauniečiai dar gali prisėsti ant suoliukų prie Vytauto Didžiojo bažnyčios.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauniečiai dar gali prisėsti ant suoliukų prie Vytauto Didžiojo bažnyčios.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Santakos parke neliko suoliukų, nors savivaldybė už juos visiškai atsiskaitė. Juos išsivežė suoliukų tiekėjai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Santakos parke neliko suoliukų, nors savivaldybė už juos visiškai atsiskaitė. Juos išsivežė suoliukų tiekėjai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 6, 2019, 11:51 AM

Prieš kelias savaites Kauno savivaldybės tarnautojus pasiekė pranešimas, kad iš Santakos parko dingo 11 naujų suoliukų, kurių kiekvienas kainavo beveik 300 eurų.

„Naujiena labai nustebino, nes savivaldybė už jų gamybą ir įrengimą visiškai atsiskaitė su Santakos parką rekonstravusia bendrove „LitCon“, – pasakojo Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Netrukus paaiškėjo, kad „LitCon“ neatsiskaitė su suoliukų tiekėjais. Tikėtina, kad pastarieji ir pasiėmė suoliukus. Vaizdo kameros užfiksavo, kaip suoliukai buvo išardyti ir sukrauti į krovininį automobilį. Visa ši medžiaga buvo perduota policijos pareigūnams.

Šių metų pradžioje statybų rinkos senbuvė „LitCon“ susidūrė su finansiniais sunkumais ir kreipėsi į teismą dėl restruktūrizacijos.

„Tai vidinis dviejų privačių bendrovių ginčas, todėl tikrai nesiruošiame už tą patį daiktą mokėti antrą kartą. Situacija nenormali, nes galbūt kas nors ateityje sumanys dėl skolų susirinkti gatvėje paklotą asfaltą“, – svarstė R.Savickienė.

Savivaldybės atstovė tikino bendrovėje „LitCon“ neberandanti jokio žmogaus, su kuriuo būtų galima kalbėti apie šią konfliktinę situaciją.

Jos nuomone, „LitCon“ atstovai dėl skolų turėtų patys tartis su suoliukų tiekėjais. Tuo metu Kauno savivaldybės administracija išvis nutraukė sutartį su „LitCon“ dėl Santakos parko rekonstrukcijos, nes bendrovė atsisakė pašalinti nustatytus trūkumus. Ji spėjo atlikti kiek mažiau kaip pusę numatytų darbų.

„Tiksliname projektą, prijungėme prie jo amfiteatro sutvarkymą ir rugsėjo pradžioje skelbsime konkursą darbams parke užbaigti“, – pranešė R.Savickienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.