Pirmajame daugiabučio aukšte plungiškiai gyvena įkalinti tamsos

Praėjusią savaitę į redakciją užėjusi plungiškė Jadvyga S. skundėsi, jog su sutuoktiniu prieš savo norą yra atsidūrę tarsi tamsiame tunelyje. V. Mačernio gatvės 13-ojo namo pirmame aukšte gyvenantys pensininkai net dienos metu turi jungti apšvietimą, nes šalia balkonų augantys šeši didžiuliai beržai nutįsusiomis šakomis visiškai užgožia jų buto langus.

Šeši didžiuliai beržai, anot pašnekovės, jau seniai yra peraugę jų daugiabutį. Užaugo tokie milžinai, kad jau virš penkiaaukščio stogo matosi.<br>123 asociatyvioji nuotr.
Šeši didžiuliai beržai, anot pašnekovės, jau seniai yra peraugę jų daugiabutį. Užaugo tokie milžinai, kad jau virš penkiaaukščio stogo matosi.<br>123 asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužienė, www.pzinios.lt

2019-08-13 14:51, atnaujinta 2019-08-13 14:58

„Nebegalime taip būti. Gyvename kaip tunelyje“, – bėdojo moteris. Plungiškė pasakojo, jog abu su vyru yra pensininkai, abu neįgalūs, tad mažai kur išeina, o buvimas tamsiuose namuose dar labiau liūdina. Ji pati dar šen ten nupėdina, o jos vyras iš buto visiškai neišeinantis – neturi sveikatos.

Šeši didžiuliai beržai, anot pašnekovės, jau seniai yra peraugę jų daugiabutį. Užaugo tokie milžinai, kad jau virš penkiaaukščio stogo matosi. Jų butas – pirmame aukšte, o visi šeši beržai – tiesiai prie langų, toje pusėje, kur du jų balkonai. Šakos tiek nusvirusios, kad šviesos buto vidun mažai bepatenka. Todėl du jų kambariai yra labai tamsūs ir niūrūs, dienos metu reikia jungti šviestuvus ir naudoti elektrą.

Moteris sakė nežinanti, į ką reikia kreiptis pagalbos, todėl atėjo tiesiai į laikraščio redakciją. Dar pridūrė, jog kiti tokie pat šeši beržai šalia namo auga ir iš kitos pusės, kur yra lopšelis-darželis „Pasaka“, tad svarstė, kad per arti esančių visų šių medžių šaknys gali būti pagadinusios ir daugiabučio pamatus.

Pašnekovės Jadvygos S. nuomone, reikėtų tuos beržus nupjauti. Bent jau esančius jai po langais. Vietoj jų būtų galima pasodinti kad ir alyvų krūmelių. Jei valdininkai nuspręstų beržus palikti, plungiškė prašė juos bent gerokai apgenėti.

Plungės miesto seniūnas Gintaras Domarkas sakė, jog beržų genėjimas nėra tinkamiausias variantas. Nukirtus šakas, šie medžiai ne kažin kaip beatrodo. Jei žmonės skundžiasi, reikėtų beržus šalinti. Tačiau tai spręs ne seniūnija. Pasak seniūno, V. Mačernio gatvės 13-ąjį namą administruoja Savivaldybės įstaiga „Plungės būstas“, tad reikia teikti prašymą šiai įstaigai. Tada administratorius turės teikti pasiūlymą Savivaldybės Želdynų ir želdinių apsaugos bei priežiūros komisijai, ši nuvažiuos į vietą ir spręs, ką daryti.

Kadangi žmonės neįgalūs, seniūnas pažadėjo geranoriškai patarpininkauti – sakė pats paskambinsiantis į „Plungės būstą“, kad atstovas nuvažiuotų pas Jadvygą S. į namus, paimtų prašymą ir padėtų išspręsti problemą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.