Po neišdegusio D. Trumpo plano pirkti Grenlandiją – kas toliau?

Nuo Čilės salų iki ištisų Italijos kaimų – galima įsigyti išties daug įvairiausio nekilnojamojo turto, net ir nebūnant milijardieriumi.

D. Trumpas panoro įsigyti Grenlandiją, tačiau žurnalistai jam turi ir kitų pasiūlymų, pavyzdžiui, įsigyti Italijos miestą.<br>pixabay.com nuotr.
D. Trumpas panoro įsigyti Grenlandiją, tačiau žurnalistai jam turi ir kitų pasiūlymų, pavyzdžiui, įsigyti Italijos miestą.<br>pixabay.com nuotr.
D. Trumpas panoro įsigyti didžiausią pasaulyje salą.<br>pixabay.com nuotr.
D. Trumpas panoro įsigyti didžiausią pasaulyje salą.<br>pixabay.com nuotr.
Kai kurie namai Italijos miestuose parduodami po 1 eurą.<br>pixabay.com nuotr.
Kai kurie namai Italijos miestuose parduodami po 1 eurą.<br>pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 5, 2019, 10:44 PM

Nors jau praėjo šiek tiek laiko, kai JAV supirkinėjo įvairias pasaulio teritorijas, o ir JAV prezidento Donaldo Trumpo noras turėti Grenlandiją, atrodo, sumažėjo, tačiau theguardian.com išskyrė keletą variantų, ką būtų galima įsigyti vietoje didžiausios pasaulyje salos.

Pavyzdžiui, pietų Čilėje esanti Gvafo sala parduodama už 20 mln. dolerių. Negyvenamoje 20 tūkst. hektarų teritorijoje yra jūrų liūtų ir pingvinų kolonijos. Beje, salą tektų dalytis ne tik su jais, bet ir Čilės kariniu jūrų laivynu, kuris ten turi meteorologinę stotį.

Jei ši sala per maža, galima pasižvalgyti į Traigueno salą, taip pat Čilėje – ji įvertinta 25 mln. dolerių, o plotas – 40,5 tūkst. hektarų.

Abi salos savo dydžiu neprilygsta Grenlandijai, tačiau, kita vertus, 80 proc. jų nėra padengtos ledyno, kas yra nemenkas pranašumas.

Galiausiai, kas nesusigundytų Graikijos sala, kurioje žadamas namas ir bažnyčia, taip pat ožkos, kurias prižiūri piemuo, kuris į salą atvyksta kas ketvirtą dieną.

Nepakanka pinigų? Galbūt vertėtų pabandyti susirasti dosnų geradarį. Gana neįprastas žingsnis, tačiau 2017 m. Egipto prezidentas Sisi Saudo Arabijai padovanojo strategiškai svarbias Raudonosios jūros Tirano ir Sanafiro salas. Egiptas administravo salas kelis dešimtmečius, todėl iškilo klausimas, kam jos iš tikrųjų priklauso. Visuomenė buvo pasipiktinusi, kai Egipto parlamentas patvirtino jūrų sienų susitarimą, pagal kurį salos visgi priklausė Saudo Arabijai.

Jei salos jūsų nedomina, yra kitų galimybių įsigyti didelius žemės plotus, žinoma, jei turite pakankamai pinigų. Danijos milijardieriams Andersui ir Anne Povlsen pavyko palaipsniui įsigyti daugiau nei 80 000 ha teritoriją Sutherlando regione bei Grampiano kalnuose Škotijoje. Po šių sandėrių jie tapo didžiausiais šalyje privačiais žemės savininkais. Jie taip pat planuoja atkurti Škotijos aukštumų gamtą.

Nesinori pradėti statyti nuo pamatų? Kodėl gi iš karto neįsigijus viso miesto? Kai kurie Italijos kaimai pateikė patrauklių pasiūlymų įsigyti būstų po 1 eurą, su sąlyga, jog sutinkate juos atnaujinti.

Tiller miestas Oregone 2017 metais buvo paskelbtas parduodamu už 3,85 mln. dolerių. Kaip ir Škotijos atveju, viena šeima pamažu įsigijo daugumą miesto teritorijų, o vėliau jas visas pardavė anoniminiam pirkėjui.

Jei negalite sau leisti įsigyti salą, galite apsvarstyti galimybę ją pasistatyti? Žmogaus sukurta dirbtinė Al Marjan sala prie JAE krantų buvo paskelbta parduodama už 360 mln. svarų.

Pasiūlymai nusipirkti salą nėra dažni, o jei ir atsiranda tokia galimybė, atrodo, kad savininkas tiesiog pasikeičia iš vieno milijardieriaus į kitą. Šeštą pagal dydį Havajų salyno salą Lanai iš „Dole Food Company“ generalinio direktoriaus Davido Murdocko nupirko „Oracle“ vadovas Larry‘s Ellisonas.

Yra ir kitų atvejų, kuriais turtingieji perleidžia salas kitiems – Jeffrey Epsteino paveldėtojams reikės nuspręsti, ką daryti su salomis Little Saint James ir Great Saint James, kurias nuteistasis seksualinis nusikaltėlis turėjo JAV Mergelių salose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth