Kremliaus ruporą sunervino straipsnis apie jo vilą – atšauktas visas laikraščio tiražas

Feodosijoje – nuo Ukrainos atplėšto Krymo mieste – iš pardavimo buvo išimtas visas laikraščio „Gorod 24“ („Miestas 24“) tiražas. Priežastis paprasta: laikraštyje buvo išspausdintas straipsnis apie vilą Koktebelio gyvenvietėje Krymo pusiasalio pietrytinėje dalyje, kuri dėl konstrukcijos ypatumų ir pažeidimų vykdant statybos darbus gali sugriūti ir nusiristi nuo skardžio ant kitų namų.

Svarstoma, jog ši vila Koktebelio gyvenvietėje dėl konstrukcijos ypatumų ir pažeidimų vykdant statybos darbus gali sugriūti ir nusiristi nuo skardžio ant kitų namų.
Svarstoma, jog ši vila Koktebelio gyvenvietėje dėl konstrukcijos ypatumų ir pažeidimų vykdant statybos darbus gali sugriūti ir nusiristi nuo skardžio ant kitų namų.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2018, 12:27 PM, atnaujinta Oct 5, 2018, 1:52 PM

Straipsnis, pavadintas „Nuošliaužų šlaito burtininkai“, kuriame architektas Vladimiras Mazurinas pasakojo gyvenamojo namo statybos smulkmenas ir įvardijo jo kainą – beveik 200 mln. rublių (apie 2,63 mln. eurų), dingo ir iš elektroninės laikraščio versijos internete. Aprašytas pastatas –  informacinės agentūros "Rossija segodnia" ("Rusija šiandien" — Sputnik) generalinio direktoriaus Dmitrijaus Kiseliovo vila „Cock t'est belle“, nors straipsnyje apie tai neužsimenama. Po kelių valandų D.Kiseliovas šios medžiagos autorių apskundė policijai.

„Vietoje mano teksto įdėjo reklaminį bloką, – papasakojo V.Mazurinas laikraščiui „Novaja gazeta“. – Kiek man žinoma, vyriausiąją redaktorę Jeleną Voitovą privertė išpirkti tiražą už savo pinigus, taip pat pranešė, kad po dviejų savaičių ji bus atleista“.

„Tai pirmas atvejis per 25 mano darbo metus, – sakė Feodosijos laikraščio „Kafa“ vyriausioji redaktorė Irina Prokopiuk. – Apie D.Kiseliovą Krymo leidiniai rašo periodiškai. Ir rašo labai įvairiai. Bet niekada jokių pasekmių nebuvo. Mes 2014 metais rašėme apie mitingą prieš D.Kiseliovo nušviečiamus Maidano įvykius. Jis vyko tiesiog priešais jo namą Koktebelyje. Ir nieko nebuvo“.

Beje, ir pačiame straipsnyje „Nuošliaužų šlaito burtininkai“ nieko blogo apie televizijos laidų vedėją nepasakyta.

Maža to, D.Kiseliovo pavardė net nepaminėta. Architektas V.Mazurinas pasakojo, kad 2015–2016 metais vadovavo 200 mln. rublių (apie 2,63 mln. eurų) vertės vilos Koktebelyje, iš kurios atsiveria vaizdas į jūrą ir Chameleono kyšulį, rekonstrukcijai. Jis rašė, kad statant vilą 2005 metais buvo padaryta nemažai pažeidimų, tad atitrūkus ir nuslinkus žemyn grunto masei ji gali nukristi ant žemiau esančių namų. Be abejonės, buvo kalbama apie D.Kiseliovo vilą: tai vienintelis namas Koktebelyje, stovintis ant stataus skardžio, teigia „Novaja gazeta“.

Pats D.Kiseliovas iš pradžių šnekėtis su „Novaja gazeta“ žurnalistais atsisakė, motyvuodamas tuo, kad interviu telefonu neduoda, bet vėliau pareiškė, kad kreipėsi į policiją. „Tas Mazurinas – tiesiog sukčius. Reikalauja pinigų. Visi jo skaičiai iš piršto išlaužti. Aš jau kreipiausi dėl jo į policiją. Visi namo dokumentai pas mane labai tvarkingi“, – sakė D.Kiseliovas interviu radijo stočiai „Govorit Moskva“.

Apie D.Kiseliovo vilą Kryme kalbos pasklido dar 2006 metais. Tada žurnalistas Ukrainos portalui „fakty.ua“ pasakojo, kad įkeitė namą Maskvoje ir paėmė paskolą 10 metų. Suprantama. Juk pasistatyti namą Krymo kalnų pakriaušėje už 200 mln. rublių – ne juokas. Užtai išimti iš pardavimo visą vietinio laikraščio tiražą Kremliaus ruporui – vieni juokai.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.