Tamsiosios miesto gatvės – kauniečiai gelbėjasi kas kaip gali

Aukštuosiuose Šančiuose, netoli Respublikinės Kauno ligoninės, gyvenantys kauniečiai susiduria su nemenka problema. Čia esantis gatvių apšvietimas pasenęs, kai kur jo visai nėra. Atnaujinti apšvietimą planuojama, bet negreitai.

Daujėnų gatvėje įrengtas tik vienas gatvės žibintas, todėl dalis jos skendi tamsoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daujėnų gatvėje įrengtas tik vienas gatvės žibintas, todėl dalis jos skendi tamsoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Hipodromo gatvėje gatvės apšvietimas įrengtas dar sovietmečiu. Specialistai pripažino, kad žibintai šviečia blausiai.
Hipodromo gatvėje gatvės apšvietimas įrengtas dar sovietmečiu. Specialistai pripažino, kad žibintai šviečia blausiai.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 24, 2019, 9:02 AM

Aplink Respublikinę Kauno ligoninę gyvenantys kauniečiai su baime laukia žiemos, nes bijo, kad dėl prastai apšviestų gatvių gali nutikti nelaimių.

L.Ivinskio gatvės pabaigoje įsikūręs verslininkas Rytis Baltrušaitis sakė, kad savo įmonės kiemą yra apšvietęs pats.

„Bet pačioje gatvėje apšvietimo nėra. Žibintai įrengti tik dalyje L.Ivinskio gatvės, arčiau ligoninės. Bet ir tos lempos senos, blausios. Dabar, kai anksti temsta, situacija darosi pavojinga, nes ši ir aplinkinės gatvės judrios“, – piktinosi kaunietis.

Skuodo gatvėje esančią Kauno technologijos universiteto Vaižganto progimnaziją lanko daugybė vaikų iš Žemųjų ir Aukštųjų Šančių.

Progimnazijos direktorės pavaduotoja Aurelija Butvilienė atskleidė, kad ugdymo įstaiga savo teritoriją taip pat yra apsišvietusi pati.

„Mūsų žibintai galingi. Nemažai tėvų vaikus atveža ar pasiima atvykę automobiliais. Bet tie mokiniai, kurie ateina pėsčiomis, keliaudami prastai apšviestomis ar visai neapšviestomis gatvėmis tikrai jaučiasi nejaukiai“, – kalbėjo progimnazijos darbuotoja.

Šančių Ąžuolyno seniūnaitijos seniūnaitė Vilma Jūratė Ambrazaitienė pasakojo, kad Hipodromo gatvė, kur yra Respublikinė Kauno ligoninė, taip pat netoli esanti Jaunųjų Talkininkų gatvė tamsiuoju paros metu skendi prietemoje.

„Dar blogesnė padėtis Daujėnų gatvėje. Ten sankirtoje su Jaunųjų Talkininkų gatve yra tik vienas gatvės žibintas. Jis apšviečia pusę kelio, kitoje gatvės dalyje visai tamsu“, – guodėsi Aukštųjų Šančių gyventoja.

V.J.Ambrazaitienė teigė, kad šiose gatvėse gyvena daug šeimų, turinčių vaikų.

„Šioje vietoje yra ne tik ligoninė. Greta – ir progimnazija. Žinau, kad dauguma tėvų baiminasi dėl vaikų saugumo. Į ligoninę atvyksta daug automobilių, vaikai nardo tarp jų. Kadangi gatvės apšviestos prastai, gali nutikti nelaimių“, – įsitikinusi kaunietė.

Seniūnaitė sakė, kad dėl šios problemos į savivaldybę kreipėsi prieš pusantrų metų, bet situacija nepasikeitė.

Gatvių žibintai šviečia per blausiai

Kastytis Kurkauskas

Bendrovės „Kauno gatvių

apšvietimas“ projektų vadovas

„Aukštuosiuose Šančiuose aplink Respublikinę Kauno ligoninę esančiose didesnėse gatvėse, tokiose kaip Hipodromo ar Jaunųjų Talkininkų, apšvietimas buvo įrengtas dar sovietmečiu ir neatnaujintas iki šiol.

Mes šiuos tinklus prižiūrime, remontuojame ir apšvietimas veikia, bet žibintai tikrai šviečia blankiai.

Dar blogesnė situacija mažesnėse gatvėse, tokiose kaip Daujėnų. Ten įrengti tik keli žibintai arba jų visai nėra ir nebuvo.

Kauno savivaldybės planuose šios teritorijos apšvietimo atnaujinimas yra. Bet pirmiau atnaujinama didesnių miesto arterijų infrastruktūra.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.