Daugiabučių bendrijų pirmininkai priešinasi pokyčiams: nenori netekti valdžios

Daugiabučių bendrijų pirmininkai ir vartotojų teisių gynėjai sako, kad naujoji „valstiečių“ siūloma daugiabučių namų bendrojo naudojimo objektų valdymo tvarka sunaikins esamą namų savivaldą ir sukels chaosą – išardys esančias bendrijas, atgrasys nuo naujų kūrimo, taip pat sužlugdys privačius administratorius, o daugiabučių valdymą, galbūt, galėtų perimti savivaldybių įmonės, rašo portalas 15min.lt ir dienraštis „Kauno diena“.

Daugiabučių bendrijų pirmininkai nenori pokyčių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiabučių bendrijų pirmininkai nenori pokyčių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2019, 9:01 AM, atnaujinta Nov 15, 2019, 9:06 AM

Pagal naująją tvarką, bendriją būtų galima steigti tik viename name, o ne keliuose, kaip dabar, prekės, darbai ir paslaugos turėtų būti perkamos per Centrinę perkančiąją organizaciją, savivaldybėms planuojama leisti bausti pirmininkus už mažareikšmius pažeidimus, bendrijos privalėtų parengti naujus įstatus ir įregistruoti juos Registrų centre.

Lietuvos daugiabučių gyventojų teisių gynimo centro prezidentas Giedrius Komka įtaria, kad dėl bendrijų valdybų panaikinimo atskirų bendrijų reikalais rūpinsis savivaldybių darbuotojai.

Vienas pataisų autorių „valstietis“ Lauras Stacevičius žada registruoti antrą projekto variantą, kuriame bus atsižvelgta į visas pastabas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.