Žuvusių Nepriklausomybės gynėjų artimiesiems paramos neteiks

Vyriausybė nepritarė Seime inicijuotam siūlymui atnaujinant daugiabučius paramą teikti žuvusių Nepriklausomybės gynėjų vaikams, našliams ir tėvams.

Vyriausybė nepritarė siūlymui atnaujinant daugiabučius paramą teikti žuvusių Nepriklausomybės gynėjų artimiesiems.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vyriausybė nepritarė siūlymui atnaujinant daugiabučius paramą teikti žuvusių Nepriklausomybės gynėjų artimiesiems.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Blekaitis

Dec 4, 2019, 2:05 PM

Anot aplinkos ministro Kęstučio Mažeikos, toks siūlymas prieštarautų lygiateisiškumo principui.

Kaip nurodoma įstatymo projekte, valstybės parama apimtų daugiabučio atnaujinimo projekto parengimą, įskaitant atnaujinimo projekto vykdymo priežiūrą ir atnaujinimo projekto ekspertizės atlikimą, jo įgyvendinimo administravimo, statybos techninės priežiūros išlaidas, kredito draudimo įmoką, kiekvieno mėnesio kredito ir palūkanų įmokas.

Siūloma nustatyti, kad nepriklausomybės gynėjams ir žuvusių Nepriklausomybės gynėjų artimiesiems priskaičiuoto dydžio valstybės parama nustatyta tvarka būtų išmokama arba pervedama lengvatinį kreditą suteikusiai finansų įstaigai iš karto įgyvendinus daugiabučio namo atnaujinimo projektą.

Taip pat siūloma nustatyti, kad parama Nepriklausomybės gynėjams ir žuvusiųjų artimiesiems, nepriklausomai nuo jų turimos nuosavybės skaičiaus, teikiama tik vieną kartą ir tik vienam butui.

Skaičiuojama, kad įstatymo projekte numatytiems siūlymams įgyvendinti papildomai reikės apie 4 mln. eurų.

Šiuo metu įstatyme numatyta, kad valstybės parama atnaujinant daugiabučius namus yra skiriama tik nepasiturintiems gyventojams ir Nepriklausomybės gynėjams, nukentėjusiems nuo 1991 metų sausio 11–13 dienomis ir po to vykdytos Sovietų Sąjungos agresijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.