Svetima gėda: net neprasidėjus sezonui, naująją miesto puošmeną niokojo vandalai

Prieš keletą mėnesių įrengtoje miesto Skongalio gatvės poilsiavietėje ir paplūdimyje jau siaučia vandalai. Akyli kėdainiečiai užfiksavo, kad visai neseniai buvo sugadinti naujai nutiesti takai, nulaužti pasodinti medeliai.

Akyli kėdainiečiai užfiksavo, kad visai neseniai buvo sugadinti naujai nutiesti takai, nulaužti pasodinti medeliai.<br>D.Kuprijanovo nuotr.
Akyli kėdainiečiai užfiksavo, kad visai neseniai buvo sugadinti naujai nutiesti takai, nulaužti pasodinti medeliai.<br>D.Kuprijanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas rinkosaikste.lt

2020-02-24 16:48, atnaujinta 2020-02-25 11:43

Pastebėjo vandalizmą

„Pastebėjau sugadintus takus. Apie 6 val. ryto ėjau – nebuvo, šiandien ryte kitu taku ėjau – nepastebėjau, o va vakare apie 19 val., jau iškaltos duobės. Keletą nuotraukų padariau. Ir jų nemažai, nemažai tų išmuštų skylių. Pirma skelbė, kad ten aplinka filmuojama, bet tikriausiai ne, nes jau nuo praeito šeštadienio prasidėjo vandalizmas. Liepaitę radau pusiau nulaužtą – parėmiau“, – susisiekusi su žurnalistais pasakojo susirūpinusi kėdainietė Danguolė Masaitienė.

Dienos metu

Moteris įsitikinusi, kad takų danga buvo sugadinta dienos metu. Ji sako, kad ryte ir vakare čia mato nemažai sportuojančių žmonių. „Visa tai tikrai vyko dienos metu. Nes ryte, vakare sutinku tikrai daug žmonių: eina su šunimis pasivaikščioti, daug sportuojančių, bėgiojančių.

O šį vakarą pamačiau duobes iškaltas. Ir jų daug. Atgaminu vaizdą, kad ryte nepastebėjau, jog būtų žymės, kaip su kokiu metaliniu daiktu brauktos. O ten, kur braukta, aš ryte ėjau. Žiaurūs žmonės“, – dėstė pilietiška kėdainietė.

Sutvarkė operatyviai

„Rinkos aikštė“ susisiekė su Kėdainių miesto seniūnija. Jos darbuotojai paaiškino, kad suniokotą dangą operatyviai sutaisė jos įrengimo darbus vykdžiusi bendrovė „Pasvalio melioracija“.

Miestui vandalų „darbai“ nieko nekainavo, mat garantiniu laikotarpiu viską tvarko infrastruktūrą įrengusi bendrovė.

Įrengė pernai

Priminsime, jog darbus atlikusios bendrovės „Pasvalio melioracija“ meistrai pernai rudenį įrenginėjamame objekte baigė tvarkyti automobilių stovėjimo aikštelę ir dėjo joje trinkeles. Tai buvo paskutiniai didesni darbai, atliekami šiame objekte.

3,499 ha plotas sutvarkytas idealiai: išvalyti menkaverčiai krūmynai ir pasodinti nauji želdiniai, sutvarkyti žalieji plotai ir Nevėžio upės šlaitai. Įrengti taip reikalingi kėdainiečiams dviračių ir pėsčiųjų takai. Būtent čia pirmą kartą panaudota akmens mišinio danga, surišta poliuretanu. Toks takas pievoje atrodo lyg būtų iš smulkių akmenukų ir atrodo daug natūraliau nei betoninės trinkelės.

Aktyviam laisvalaikiui

Aktyviam laisvalaikiui įrengtos futbolo, lauko teniso, tinklinio ir pirmoji Kėdainiuose Europoje labai pamėgtos ir sparčiai Lietuvoje populiarėjančios petankės žaidimo aikštelės.

Pastatytos persirengimo kabinos, lauko suoliukai, o prie jų šiukšliadėžės ir dviračių stovai. Teritorijoje įrengtas konteinerinis tualetas, vandentiekio ir nuotekų tinklai. Kadangi būna, kad Nevėžis pavasariais išsilieja, siekiant kuo labiau apsaugoti sutvarkytą teritoriją, stipriai iškeltas reljefas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.