Griūvantys Kėdainių rajono pastatai bado akis, bet liesti jų nevalia

Kėdainių rajone apgriuvusių, negyvenamų statinių yra kone kiekvienoje seniūnijoje. Griūvantys pastatai neretai traukia žaidžiančius vaikus ar benamius asmenis. Kaimiškosios seniūnijos stengiasi bent minimaliai vaikus ir prašalaičius apsaugoti nuo nelaimių. Štai Krakėse buvo užkalti apleistų pastatų langai ir durys.

Krakėse buvo užkalti apleistų pastatų langai ir durys. <br>Organizatorių nuotr.
Krakėse buvo užkalti apleistų pastatų langai ir durys. <br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas, www.rinkosaikste.lt

Feb 25, 2020, 12:40 PM

Saugumo sumetimais

„Seniūnijos pastangomis pradedami užkalti negyvenamų, bešeimininkių ir apleistų namų išdaužyti langai ir durys. Manome, kad šis vaizdas atrodys saugiau ir estetiškiau nei žiojėjančios ir kiauros ertmės“, – sako iniciatyvą pirmasis parodęs Krakių seniūnas Ernestas Barčas.

Žmonės ragina griauti

Žinoma, pakalbinti kaimų ir miestelių žmonės vieningai sako, kad tokius pastatus būtina griauti, mat jie darko vaizdą, yra pavojingi. Tačiau seniūnijos tokių veiksmų imtis negali, nes tokiems darbams atlikti reikalinga surinkti krūvą dokumentų, leidimų.

„Nežinant, kieno tai turtas, griauti negalima. Kai seniūnija žinos, ar yra savininkai ar ne, tada ir bus sprendimas dėl griovimo darbų“, – pabrėžia Krakių šeimininkas.

Atsako savininkas

Pasirodo, apleisti privatūs pastatai seniūnijose – seniūnų reikalas. Nors seniūnai ieško savininkų, juos suradę perspėja, kad tvarkytųsi, siunčia raštiškus įspėjimus, bet dažniausiai šių pastatų savininkai nesurandami.

Į privačią nuosavybę seniūnija neturi teisės kištis. Rajono savivaldybei rūpintis individualių namų technine priežiūra nepriklauso, o už pastato būklę pagal Civilinį kodeksą atsako pastato, valdos savininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.