Svarbu žinoti: kaip per karantiną veiks „Infostatyba“

Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (Statybos inspekcija) konsultantai pastarosiomis dienomis sulaukia nemažai klausimų, ar karantino  metu nebus stabdomas statybą leidžiančių dokumentų išdavimo ir kitų statybos leidimų ir statybos valstybinės priežiūros informacinės sistemos „Infostatyba“ priemonėmis atliekamų elektroninių paslaugų teikimas.

Žmonės domisi, ar karantino metu nebus stabdomas statybą leidžiančių dokumentų išdavimo  „Infostatyboje“  elektroninių paslaugų teikimas.<br>lrytas.lt montažas
Žmonės domisi, ar karantino metu nebus stabdomas statybą leidžiančių dokumentų išdavimo  „Infostatyboje“  elektroninių paslaugų teikimas.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2020, 4:43 PM, atnaujinta Mar 18, 2020, 5:12 PM

Statybos inspekcija informuoja, kad statinių projektų tikrinimo, statybą leidžiančių dokumentų išdavimo, deklaracijų apie statybos užbaigimą tvirtinimo, pažymų apie statybą be esminių nukrypimų nuo statinio projekto sprendinių išdavimo ir kitos nuotoliniu būdu „Infostatybos“ priemonėmis teikiamos elektroninės paslaugos bus teikiamos.

Vis dėlto pažymima, kad dėl paskelbto karantino Statybos inspekcija paslaugas teiks tik nuotoliniu būdu, nes klientų aptarnavimas asmenų aptarnavimo vietose įstaigoje nevykdomas nuo 2020 m. vasario 28 d.

Statybos inspekcija informuoja, kad su laikinais nepatogumais susidurs tik statybos užbaigimo akto išdavimo paslaugos klientai. Nors karantino laikotarpiu prašymai išduoti statybos užbaigimo aktus bus registruojami informacinėje sistemoje „Infostatyba“ ir tikrinami teisės aktų nustatyta tvarka, tačiau tolesnės procedūros, kurių metu statybos užbaigimo komisija turėtų tikrinti pastatytą statinį ir dokumentus vietoje, bus laikinai stabdomos statybos užbaigimo komisijos sprendimu.

Atsižvelgdama į tai, Statybos inspekcija ragina statybos užbaigimo procese dalyvaujančias institucijas, gavus paraišką dėl atstovo į statybos užbaigimo komisiją paskyrimo, informacinėje sistemoje „Infostatyba“ paskirti atstovą statybos užbaigimo procedūroms atlikti.

Vidiniams informacinės sistemos „Infostatyba“ naudotojams (savivaldybių administracijoms, paslaugų teikimo procesuose dalyvaujančioms institucijoms ir įmonėms) nesant galimybės nuotoliniu būdu prisijungti prie informacinės sistemos „Infostatyba“, reikėtų el. paštu info@vtpsi.lt atsiųsti oficialų institucijos įgalioto asmens pasirašytą raštą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.