Klaipėdos rajone kils itin moderni mokykla

Mokykla Jakuose turėtų iškilti per artimiausius dvejus metus. Klaipėdos rajono savivaldybė jau paskelbė konkursą, kurio metu bus ieškoma rangovo, statysiančio šią ugdymo įstaigą. Tikimasi, kad būsimas statytojas paaiškės jau šią vasarą, o pirmieji darbai prasidės rudenį.

Mokykla Jakuose turėtų iškilti per artimiausius dvejus metus.<br>Projektuotojų vizual.
Mokykla Jakuose turėtų iškilti per artimiausius dvejus metus.<br>Projektuotojų vizual.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-05-29 09:31

Pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus Artūro Bogdanovo, Jakų gyventojai mokyklos ir darželio laukia ne vienus metus, todėl tai buvo vienas prioritetinių darbų.

Klaipėdos rajono Sendvario seniūnija – viena sparčiausiai augančių. Čia gyventojų skaičius kasmet didėja vidutiniškai dviem tūkstančiais. Tačiau, nors seniūnijoje jau skaičiuojama apie 11 tūkstančių gyventojų ir po rajono centro – Gargždų – ji yra antroje vietoje, bet iki šiol mokyklos neturi, o 2018 metais parengtas Jakų mokyklos ir darželio projektas tiesiog nugulė į stalčių.

„Akivaizdu, kad buvusi valdžia nerado nei lėšų, nei galimai politinės valios šį projektą įgyvendinti. Tad metų metus Jakų gyventojai buvo maitinami pažadais.

Vienas iš šios kadencijos prioritetų – būtent švietimas. Todėl tik atsiradus galimybei iš valstybės gauti finansavimą šiam projektui, mes tuo pasinaudojome. To rezultatas – planai mokyklos statybas pradėti jau šiais metais. Ir jei viskas eisis sklandžiai, naujoji ugdymo įstaiga duris galėtų atverti 2021–2022 metais“, – sako Administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

Iš Valstybės investicijų programos mokyklos statybai jau gauta 380 tūkstančių eurų. Todėl Klaipėdos rajono savivaldybė šią savaitę paskelbė konkursą, kurio metu bus atrinktas rangovas, statysiantis Jakų mokyklą-darželį. Darbai galėtų prasidėti jau rudenį. Čia būtų suformuotos ikimokyklinio ir pradinio ugdymo klasės, galinčios priimti arti šimto vaikų, sporto salė, valgykla, sutvarkyta aplinka, įrengtos vaikų žaidimo, sporto aikštės, automobilių stovėjimo vietos.

„Ir tai ne paskutinis mūsų projektas Sendvario seniūnijoje. Jau esame įsigiję sklypą, kuriame statysime daugiafunkcį centrą. Jame įsikurtų dar viena pagrindinė mokykla, 12 grupių darželis, universali sporto, repeticijų salės. Užtikrinti savo gyventojų vaikų ugdymą mums labai svarbu.

Vos per vienus metus mes padarėme nemažai žingsnių. Ne tik jau ieškome rangovo, statysiančio Jakų mokyklą, bei planuojam dar vieną, bet ir pritraukėme privačių investuotojų, kurių dėka jau šį rudenį turėsime net du šimtus naujų vietų rajono darželinukams“, – teigia Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.