Surizikavo – Knispelų pora už namą, kurio nė nematė, paklojo per milijoną eurų

Kovo mėnesį garsios įmonės vadovas Lesteris Knispelas su žmona Janet sumokėjo 1,55 mln. dolerių (1,36 mln. EUR) už baltomis kolonomis papuoštus namus Isleworth golfo klube, Windermere mieste, Floridoje. Kalifornijos gyventojai šį namą planuoja panaudoti kaip investiciją ir retoms kelionėms į netoliese esantį „Disnėjaus pasaulį“.

Lesteris ir Janet Knispelai sumokėjo 1,55 mln. dolerių už baltomis kolonomis papuoštus namus Isleworth golfo klube, Windermere mieste, Floridoje.<br>youtube.com vaizdas
Lesteris ir Janet Knispelai sumokėjo 1,55 mln. dolerių už baltomis kolonomis papuoštus namus Isleworth golfo klube, Windermere mieste, Floridoje.<br>youtube.com vaizdas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2020, 12:13 PM, atnaujinta Jun 12, 2020, 12:37 PM

Šeima per koronaviruso pandemiją nenorėjo skristi į Floridą, taigi, penkių miegamųjų namus įsigijo jų nė nematę. „Tikrai nemaniau, kad kada nors nusipirksiu namą jo nematęs“, – komentavo garsios įmonės vadovas L. Knispelas.

Peržiūrėję daugybę nuotraukų ir jų nekilnojamojo turto agentės Tiffany Pantozzi atsiųstus videoįrašus, teigė jautę, kad apie namo išorę ir vidų žino viską, rašoma www.mansionglobal.com.

JAV jau seniai įprasta, kad pirkėjai, prieš įsigydami namą, po jį nori pasivaikščioti net keletą kartų.

Namo įsigijimas yra didžiausia daugelio žmonių gyvenimo investicija, taigi mažai kas pritartų, kad nuotraukos ir vaizdo įrašai atspindi namą ir būsimą kaimynystę.

Visgi toks požiūris pradeda keistis, nes pirkėjai namus vis dažniau įsigyja remdamiesi tik nuotraukomis, vaizdo įrašais ir „FaceTime“.

Tai iš dalies lėmė „FaceTime“, „Zoom“ ir „Matterport“ programų, suteikiančių virtualių turų galimybę, populiarėjimas.

Prognozuojama, jog NT pirkimas per atstumą populiarės ir po pandemijos, nes brokeriai ir vartotojai prisitaikė prie naujų aplinkybių.

Vis dar statomo „57 Ocean“ pastato Majamio pajūryje brokeriai pirkėjui išsiuntė porą virtualiosios realybės akinių, kad padėtų apsispręsti ir užbaigti sandorį.

San Fransiske gyvenantis klientas dėl pandemijos negalėjo nuvykti į Majamį ir apžiūrėti būsto.

„Su šiais akiniais klientui atrodo, kad jis vaikšto po statybų aikštelę“, – pasakojo NT agentė. Šiuo metu su klientu sudaryta sutartis dėl 1,95 mln. dolerių būsto įsigijimo, kuris taps jo antraisiais namais.

Vaikščiodama po namus agentė filmuoja kiekvieną kambario kampą, tuomet filmuotą medžiagą, kuri gali trukti net 30 minučių, įkelia į asmeninį „YouTube“ kanalą, kur pirkėjai gali vaizdo įrašus peržiūrėti jiems tinkamu laiku.

L. Knispelas minėjo, kad tai yra būtent tai, ką išbandė ir jis su žmona. „Mes vaizdo įrašą peržiūrėjome tūkstantį kartų, – kalbėjo jis. – Aš žinau kiekvieną kambarį, kiekvieną sieną.“

Pirkti pirmąjį būstą jo nemačius nepatariama. Daug lengviau, jei pirkėjai, kaip ir Knispelų šeima, turi patirties pirkdami NT.

Naudinga, jei pirkėjai iš anksto žino apie būsmą kaimynystę, minėjo Manhatano nekilnojamojo turto agentė Kathy Sloane. Pirkėjui, kuris nežino, kokioje kaimynystėje nori apsigyventi, viskas daug sudėtingiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.