Vadovybės apsaugos departamentui kardinaliai rekonstruos pastatą – išnaudos ir stogą

Valstybės nekilnojamąjį turtą valdanti ir jo priežiūrą užtikrinanti valstybės įmonė Turto bankas pasirašė 7,65 mln. eurų (be pridėtinės vertės mokesčio) vertės rangos darbų sutartį su UAB „Naresta“ dėl administracinės paskirties pastato T.Ševčenkos g. 13, Vilniuje, rekonstrukcijos.

 Penkių aukštų administracinės paskirties pastatas su rūsiu bus kardinaliai rekonstruotas.<br>  Vizualizacija
 Penkių aukštų administracinės paskirties pastatas su rūsiu bus kardinaliai rekonstruotas.<br>  Vizualizacija
Penkių aukštų administracinės paskirties pastatas su rūsiu bus kardinaliai rekonstruotas.<br> Vizualizacija
Penkių aukštų administracinės paskirties pastatas su rūsiu bus kardinaliai rekonstruotas.<br> Vizualizacija
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 19, 2020, 8:55 AM

Šiame pastate po pastato atnaujinimo įsikurs Vadovybės apsaugos departamento (VAD) darbuotojai.

Konkurse dėl rangos darbų buvo gauti keturi pasiūlymai, laimėtoju pagal ekonominio naudingumo kriterijus pripažinta UAB „Naresta“, kuri įsipareigojo darbus atlikti per 16 mėnesių.

Penkių aukštų administracinės paskirties pastatas su rūsiu bus kardinaliai rekonstruotas, pritaikant jį specifiniams VAD poreikiams. Atliekant darbus, didžioji dalis vidinių pertvarų bus išgriautos, įrengiant darbo vietas bei patalpas, reikalingas užtikrinti Departamento funkcijas, pavyzdžiui, šaudykla.

Taip pat bus atnaujintos nusidėvėjusios pastato inžinerinės ir komunalinės sistemos.

Ant pastato stogo numatoma įrengti antstatą, o likusioje stogo dalyje bus įrengta poilsio zona bei dalį pastato energetinių poreikių tenkinanti saulės jėgainė. Pastato rūsys bus pertvarkytas į požeminę automobilių stovėjimo aikštelę. Taip pat bus įrengtas papildomas įvažiavimas į vidinį pastato kiemą.

Atlikus darbus, pastato bendras plotas išaugs nuo esamų 5 186 kv. m iki 6 310 kv. m., o statinio energinė klasė sieks A+, vietoje dabartinės E.

Pastatas T.Ševčenkos gatvėje buvo pastatytas 1972 metais, jame anksčiau buvo įsikūręs Geologijos ir geografijos institutas. Prieš rekonstrukciją pastato būklė įvertinta kaip itin prasta: jis yra nešildomas, atjungtas vanduo, nuo statybos pradžios nebuvo atlikti jokie remonto darbai, o namo inžinerinės, elektros, vandens ir šildymo sistemos pripažintos nusidėvėjusiomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.