Nežinote, ar reikalingas statybų leidimas – pasitikrinsite per kelias minutes

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija pastaruoju metu skiria vis didesnį dėmesį pažeidimų prevencijai, visuomenės švietimui ir informavimui, naujų modernių konsultavimo priemonių diegimui.

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija pastaruoju metu skiria vis didesnį dėmesį pažeidimų prevencijai, visuomenės švietimui ir informavimui, naujų modernių konsultavimo priemonių diegimui.<br>M.Patašiaus nuotr.
Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija pastaruoju metu skiria vis didesnį dėmesį pažeidimų prevencijai, visuomenės švietimui ir informavimui, naujų modernių konsultavimo priemonių diegimui.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 7, 2020, 12:25 PM, atnaujinta Sep 7, 2020, 12:35 PM

Siekdama užkirsti kelią galimiems statybos pažeidimams ir padėti statybos proceso dalyviams bei gyventojams greitai ir paprastai išsiaiškinti, ar planuojamų naujų statinių statybai reikia gauti statybą leidžiantį dokumentą (SLD), Statybos inspekcija klientams pristato SLD privalomumo automatinį klausimyną. Sukurtas įrankis sudarys galimybę pasitikrinti, ar SLD privalomas, vos per kelias sekundes.

„Nemaža dalis pažeidimų padaroma dėl nepakankamų teisinio reguliavimo žinių, todėl skatiname gyventojus neskubėti pradėti statybos darbus ir iškilusiais klausimais visuomet pasikonsultuoti su Statybos inspekcijos specialistais. Kadangi pastebėjome, kad klientams dažnai kyla klausimų dėl statybos leidimo naujo statinio statybai privalomumo, nusprendėme sukurti paprastą ir patogų sprendimą, kuris leis greitai atrasti atsakymą į rūpimą klausimą.

Džiaugiuosi, kad Statybos inspekcijos darbuotojų asmeninės kompetencijos ir kūrybiškumas padėjo šį, mano manymu, vykusį, patrauklų ir klientams naudingą konsultavimo įrankį sukurti, nepanaudojant techniniam jo realizavimui nė vieno euro iš valstybės biudžeto lėšų“, – mintimis dalijosi laikinai einantis Statybos inspekcijos viršininko pareigas Vytautas Ambrazas.

Statybos inspekcija viliasi, kad jos klientai greitai pamėgs naują įrankį ir neabejoja jo nauda ne tik gyventojams, bet ir statybos dalyviams, planuosiantiems naujų statinių statybą.

„Vienas iš pamatinių Statybos inspekcijos tikslų pažeidimų prevencijos srityje – užtikrinti, kad klientams statyboms keliami reikalavimai būtų aiškūs ir suprantami, o atsakymai į rūpimus klausimus – ranka pasiekiami.

Todėl panašius automatinio pasitikrinimo sprendimus diegsime ir kitais dažnai gyventojams kylančiais klausimais, o įdiegtą įrankį artimiausiu metu planuojame plėtoti sudarydami galimybes klientams taip pat paprastai ir greitai išsiaiškinti atsakymus į klausimus dėl statybos leidimo būtinumo statinių kapitalinio remonto ar rekonstrukcijos darbams“, – pabrėžė Statybos inspekcijos Konsultavimo skyriaus vedėja Lilija Bičkaitienė.

Statybos inspekcijos specialistai primena, kad pasitikrinti, ar konkreti statybos teritorija (žemės sklypas) patenka į teritorijų, kuriuose privalomas SLD ribas, galite naudodamiesi Lietuvos erdvinės informacijos portalo žemėlapiais arba regionų geoinformacinės aplinkos „Regia“ žemėlapiais. Informacija apie žemės sklypo patekimą į nurodytas teritorijas nurodoma ir Nekilnojamojo turto registro išraše.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.