Šilutiškiai dar vieno prekybos centro matyti nenori – kovos rinkdami parašus

Būti ar nebūti Šilutėje prekybos centrui „Rimi“? – toks klausimas pastarosiomis savaitėmis ypač aktyviai nagrinėjamas privačiuose šilutiškių pokalbiuose ir feisbuko komentaruose. Mat jau pasklido gandas, kad UAB „Rimi Lietuva“ įsigijo šalia Žalgirio ir Birutės gatvių sankryžos stovintį, prieš daug metų nebaigtą statyti pastatą. Ir – kas žino, – gal per porą metų čia puikuosis dar vienas naujutėlaitis prekybos centras tinklo, kurio Šilutėje dar nebuvo…

Verslininkas L. Jaruškevičius per dieną surinko apie 150 gyventojų parašų, kurie prieštarauja, kad šalia Birutės ir Žalgirio gatvių atsirastų prekybos centras.<br>„Šilutės naujienų“ nuotr.
Verslininkas L. Jaruškevičius per dieną surinko apie 150 gyventojų parašų, kurie prieštarauja, kad šalia Birutės ir Žalgirio gatvių atsirastų prekybos centras.<br>„Šilutės naujienų“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigitas Grinčinaitis, www.silutesnaujienos.lt

Sep 25, 2020, 2:46 PM

Miestelėnų nuomonės išsiskiria

Šilutės miesto gyventojai jau daugiau nei metus džiaugiasi iki tol ilgai lauktu prekybos centru „Lidl“, taip pat naujai pastatyta „Maxima“. Daug metų iki tol mūsų mieste veikę tinklų IKI ir „Maxima“ prekybos centrai Šilutėje jau įprasti.

Apie „Rimi Lietuva“ prekybos tinklo atėjimą iki šiol sklandė įvairūs gandai: vieni miestelėnai tarsi juokaudami sakė, kad Šilutėje ir taip jau kiekvienam gyventojui yra po vieną prekybos centrą, kiti tvirtino priešingai: kad toks centras tikrai būtų gerai, nes šilutiškiams ir rajono gyventojams būtų platesnės galimybės išsirinkti norimą prekę už patrauklią kainą. Dar viena gyventojų grupė mano, kad tai būtų tik dar viena kilpa, kuri galutinai užsmaugtų nedidukes vietinių verslininkų parduotuvėles.

Prieš porą savaičių savivaldybės tarybos Ekonomikos komiteto posėdyje meras Vytautas Laurinaitis buvo paklaustas, ar tikrai Šilutėje, Žalgirio gatvės privačiame sklype, UAB „Rimi Lietuva“ ruošiasi statyti prekybos centrą?

Meras atsakė, kad apie tokius planus yra girdėjęs. Dokumentų jis nematė, tačiau yra žinių, kad sklypo savininkas yra pardavęs daug metų stovintį pastatą su sklypu, ir kad šioje vietoje planuojama nugriauti statinį ir statyti „Rimi“ prekybos centrą. Meras žino, kad yra žmonių, kurie tokiems planams pritaria, bet yra ir nepatenkintų. Savivaldybė tokiems planams sutrukdyti negali. V. Laurinaičio nuomone, tikrai daugiau yra žmonių, kuriems norėtųsi dar vieno naujo prekybos centro, nes tai kartu yra ir naujos darbo vietos, ir platesnis prekių pasirinkimas.

Ekonomikos ir finansų komiteto nariai tokią informaciją išklausė ramiai – nebuvo prieštaravimų, bet niekas nerodė ir džiaugsmo.

Prieštaraujantys jau renka parašus

Redakciją pasiekė žinios, kad yra žmonių grupė, kurie labai nenori, jog prekybos centras „Rimi“ atsirastų gyvenamųjų kotedžų kaimynystėje. Jaunas verslininkas Laurynas Jaruškevičius Šilutės prekyvietėje „Halė“ ir minėtų gatvių namuose praėjusį ketvirtadienį rinko parašus po tokiu tekstu: „Mes, Šilutės miesto gyventojai (Birutės, Žalgirio ir kitų aplinkinių gatvių) prieštaraujame ir nesutinkame, kad mūsų gyvenamajame rajone būtų statomas prekybos centras. Reikalaujame atsižvelgti į visuomenės nuomonę.“

Per vieną dieną jam pasisekė surinkti apie 150 parašų. L. Jaruškevičius „Šilutės naujienoms“ kalbėjo, kad Žalgirio ir Birutės gatvėse žmonės pasirašinėjo be jokių įkalbinėjimų. Jie sakė, kad kažkada šioje miesto dalyje pasirinko statyti namus, nes čia nebuvo planuota jokios prekybos, buvo rami alėja. Tačiau jeigu bus pastatytas prekybos centras, nuo pat ankstyvo ryto aplinkinėse gatvėse rikiuosis daugybė automobilių, kils triukšmas.

L. Jaruškevičius teigė, kad pasirašinėjantys žmonės nėra nusistatę prieš „Rimi“. Tačiau jie mano, kad tokiems centrams turėtų būti parinkta vieta, kuo mažiausiai trukdanti miesto gyventojams – kur nors miesto pakraščiuose.

Geriausia, anot akcijos iniciatoriaus būtų, kad savivaldybės vadovai, administracija sudarytų darbo grupę ir parengtų planą, kuriose vietose mieste dar galėtų būti statomi prekybos centrai. Jo nuomone, Šilutės centras „prekybcentrių“ jau yra perkrautas, nėra jokios erdvės mažoms miesto verslininkų parduotuvėms.

L. Jaruškevičius ir jo bendraminčiai, kurie suskubo rinkti parašus sakė, kad raštą perduos savivaldybės tarybai. Jie viliasi, rajono politikus pavyks informuoti iki jau poryt – rugsėjo 24-ąją vyksiančio Savivaldybės tarybos posėdžio.

„Rimi“ informacijos neteikia

„Šilutės naujienos“ pasidomėjo, ar tikrai UAB „Rimi Lietuva“ statys minėtoje vietoje prekybos centrą. Redakcija gavo tokį Renatos Keršienės – „Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių atstovės atsakymą: „Įgyvendinant intensyvią plėtrą, kurios tikslas – iki 2023 metų pabaigos padidinti parduotuvių tinklą iki 100 visoje Lietuvoje, „Rimi“ dairosi parduotuvių įrengimui tinkamų vietų visoje Lietuvoje, neišskiriant nei vieno regiono ar konkretaus miesto. Šiuo momentu konkretaus atsakymo dėl plėtros Šilutėje negalime pateikti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.