Baltarusijoje planuojamas 4 milijardų eurų vertės projektas – sieks nustebinti pasaulį

Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašenka susitiko su verslininku Mohamedu Ali Alabbaru iš Jungtinių Arabų Emyratų. Skelbiama, jog jie aptarė 4 milijardų eurų vertės išmaniojo miesto, pavadinto „Šiaurės pakrante“, statybas Minske, pranešė laikraštis „Zvyazda“.

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka susitiko su verslininku Mohamedu Ali Alabbaru iš Jungtinių Arabų Emyratų.<br>Николай Костышев / Pixabay nuotr.
Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka susitiko su verslininku Mohamedu Ali Alabbaru iš Jungtinių Arabų Emyratų.<br>Николай Костышев / Pixabay nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 12, 2020, 1:17 PM, atnaujinta Oct 12, 2020, 6:59 PM

M. Ali Alabbaras pabrėžė, kad įgyvendina tik didelio masto projektus, skirtus 50–100 tūkstančių žmonių. Kadangi turi daug patirties, projektą Minske žada išskirtinį.

„Kalbame ne apie pastatus ar infrastruktūrą, o apie žmogaus gyvenimo kokybę, norime, kad šis projektas leistų sukurti geresnes sąlygas šeimoms, prisidėtų prie miesto plėtros, pagerintų investicinį klimatą.

Mes nesiekiame tik užsidirbti pinigų, žvelgiame plačiau: norime žmonėms geresnio gyvenimo, kad projektas Baltarusijoje taptų mūsų patirties ir meno atspindžiu, kad architektūra, kurią sukursime, būtų maloni akiai, ypatinga, patraukli visuomenei“, – kalbėjo verslininkas.

Kaip REALTY.TUT.BY informavo šaltiniai, šiaurinis Svisločės upės krantas šalia Drozdy vandens rezervuaro laikomas pagrindine tokio komplekso vieta. Spėjama, kad šiame centre būtų įrengtos verslo, pramogų, turistinės zonos, taip pat mokymosi centrai bei būstai.

Tai yra visiškai logiška, turint omenyje, kiek būstų statoma daugiafunkciame verslo komplekse „Minsko pasaulis“.

Beje, tokio projekto įgyvendinimą galima reglamentuoti tik dekretais. Pirma, reikės pakeisti Minsko bendrąjį planą, kad dirbama žemė būtų užleista išmaniojo miesto statyboms.

Antra, tokiems projektams paprastai nustatoma kitokia mokesčių tvarka.

Su tuo, matyt, problemų nebus. Anot spaudos tarnybos, A.Lukašenka sakė, kad prisimena verslininko pažadą, kad gražiausi pastatai bus pastatyti Baltarusijoje, kad jie bus JAE skiriamasis ženklas Europos centre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.