Vieniša 86 metų panevėžietė nevilty – kaimynai užsimojo nugriauti jos priestatą

Teismas dėl neįgalių brolių nurodė nugriauti vienišos, sunkiai vaikštančios senutės džiaugsmą – kažkada jos savavališkai suręstą priestatą. Priestatas trukdo kaimynams išvažiuoti į gatvę, tai jie ir pasiekė savo. Kadangi sandėliuko senutė neardo, teismas dargi skyrė 200 eurų baudą – varganą pensiją gaunančiai moteriai tai dideli pinigai.

D.V.Valickaitė skundėsi, kad nugriovus priestatą neturėtų kur padėti čia laikomų jai labai reikalingų daiktų. <br>L.Kavoliūno nuotr.
D.V.Valickaitė skundėsi, kad nugriovus priestatą neturėtų kur padėti čia laikomų jai labai reikalingų daiktų. <br>L.Kavoliūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laimis Kavoliūnas, „Panevėžio kraštas", www.panskliautas.lt

Nov 2, 2020, 8:29 AM

Kur padėti kėdę-tualetą?

Panevėžyje, Šiaulių gatvėje, gyvenančios 86 metų Danutės Vladislavos Valickaitės pasistatytas priestatas stovi gražiai priderintas prie namo, kad neužkliūtų net ir didžiausiems tvarkdariams.

Tačiau senos moters kaimynams Kirveliams jis – kliuvinys. Jie per teismus pasiekė, kad priestatas būtų nugriautas.

Kadangi D.V.Valickaitė to nepadarė, teismas neseniai jai skyrė 200 eurų baudą. Jei nesumokės, dar pridėjo po 5 eurus už kiekvieną uždelstą dieną.

Lazdele pasiramsčiuojanti ir silpnai girdinti moteris skundėsi, kad vos 6 kvadratinių metrų priestatas yra visas jos džiaugsmas. Čia ji įsirengusi kėdę-tualetą, nes lauko išvietė jai jau labai toli – už 30 metrų.

Priestate taip pat sukrautos malkos, bulvių maišas, ant sienos kabo svogūnų kasos, ant palangės – gėlės, šaldytuve ir spintelėje – maisto produktai ir kiti daiktai.

„Jeigu nugriaus priestatą, kur man visa tai padėti? Virtuvė 9 kvadratinių metrų, tokio pat dydžio ir kambarėlis, jie ir taip jau pilni“, – skundėsi senolė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.