SBA grupėje – istoriškai didžiausias NT pardavimo sandoris

SBA grupėje – istoriškai didžiausias nekilnojamojo turto pardavimo sandoris. SBA Industrinių inovacijų slėnyje šalia Klaipėdos išvystyto logistikos centro bei baldų komponentų gamyklos nekilnojamasis turtas perleistas Estijos fondų valdymo įmonei „EfTEN“ priklausančiam „EfTEN Real Estate Fund 4“.

SBA industrinių inovacijų slėnis.<br>SBA nuotr.
SBA industrinių inovacijų slėnis.<br>SBA nuotr.
SBA industrinių inovacijų slėnis.<br>SBA nuotr.
SBA industrinių inovacijų slėnis.<br>SBA nuotr.
SBA industrinių inovacijų slėnis.<br>SBA nuotr.
SBA industrinių inovacijų slėnis.<br>SBA nuotr.
SBA industrinių inovacijų slėnis.<br>SBA nuotr.
SBA industrinių inovacijų slėnis.<br>SBA nuotr.
SBA industrinių inovacijų slėnis.<br>SBA nuotr.
SBA industrinių inovacijų slėnis.<br>SBA nuotr.
Jolanta Grašienė.<br>SBA nuotr.
Jolanta Grašienė.<br>SBA nuotr.
Ignas Mačeika.<br>SBA nuotr.
Ignas Mačeika.<br>SBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2020-12-09 11:24, atnaujinta 2020-12-09 11:26

„Sandoris žymi naują veržlų SBA plėtros etapą. Sėkmingai išvystėme unikalius ir žaliosiomis technologijomis paremtus nekilnojamojo turto objektus.

Dabar realizuojame šią sukurtą pridėtinę vertę ir kartu mobilizuojame išteklius naujiems strateginiams bei ambicingiems SBA grupės projektams, orientuotiems į globalias rinkas“, – sako SBA viceprezidentė Jolanta Grašienė.

Jos teigimu, SBA baldų sektoriaus įmonės „Laminn“ ir „Innovo logistika“ perleistuose objektuose, kaip ir iki šiol, vykdys baldų komponentų gamybą bei logistikos veiklą, o 50 ha Industrinių inovacijų slėnyje bus vystomi nauji inovatyvūs projektai.

Naujus logistikos centrą ir gamyklą išvystė SBA grupės įmonė „Urban Inventors“.

Bendras abiejų objektų nuomai skirtas plotas sudaro 44 000 kv. metrų. Sandorio su „EfTEN“ fondu vertė – 28,6 mln. eurų.

„Šalia tarptautinio logistikos mazgo esantys objektai yra žaliausias logistikos ir gamybos kompleksas Baltijos šalyse, todėl puikiai atitinka pirmojo Baltijos valstybėse žaliojo nekilnojamojo turto fondo „EfTEN Real Estate Fund 4“ investicijų portfelio strategiją“, – teigia Laurynas Žilys, „EfTEN Capital“ AS vadovas Lietuvoje.

„Didžiuojamės būdami dviejų savo verslo sričių lyderių sandorio dalimi. SBA industrinių inovacijų slėnis yra vienas ambicingiausių pramonės nekilnojamojo turto projektų, paremtas aukščiausiais aplinkosaugos standartais ir atitinkantis „Luminor“ kryptį – prisidėti prie tvaresnės ekonomikos“, – sako Gediminas Kesminas, „Luminor“ nekilnojamojo turto projektų vadovas.

Pagal pirkimo-pardavimo sutartį, abu pastatai bus 15 metų išnuomoti bendrovei „Innovo logistika“, kuri priklauso didžiausiai baldų eksportuotojai Baltijos šalyse – „SBA Furniture Group“.

SBA baldų sektoriaus pagrindinis partneris yra IKEA, o grupės įmonės yra svarbi tarptautinės bendrovės tiekimo grandinės dalis.

SBA industrinių inovacijų slėnis yra prie pat pagrindinio transporto koridoriaus, jungiančio Klaipėdą ir jūrų uostą su Kaunu bei Vilniumi.

Tarptautinis Palangos oro uostas yra mažesniu nei 40 km atstumu nuo šio SBA logistikos ir gamybos komplekso.

„Tvarūs ir inovatyvūs objektai strateginėse vietose su patikimu nuomininku ir ilgalaike sutartimi yra išties paklausūs rinkoje. Atsirinkdami pirkėją kėlėme aukštus patikimumo reikalavimus, kurie užtikrintų ne tik sėkmingą sandorio užbaigimą, bet ir sklandų bendradarbiavimą ateityje.

Pirkėjo požiūris ir ilgalaikio bendradarbiavimo vizijos atitiko lūkesčius, o sandorį su abiejų pusių profesionaliomis komandomis užbaigėme per trumpą laiką, nepaisant pandemijos“, – sako sandorio procesą valdęs SBA iždo direktorius Ignas Mačeika.

Sandorio metu SBA teisės patarėjas buvo advokatų kontora „SORAINEN“ ir partneriai, kompanijos „EfTEN“ – FORT advokatų kontora.

SBA industrijos inovacijų slėnį pradėjo vystyti praėjusiais metais. Pirmųjų dviejų plėtros etapų objektai – logistikos centras ir baldų komponentų gamykla – ne tik yra paremti aplinkai draugiškomis ir energiją taupančiomis technologijomis, bet ir išsiskiria unikalia architektūra bei darna su aplinka.

Žvelgiant iš A1 kelio perspektyvos, nuožulnūs apželdinti objektai primena žaliuojančią kalvą. Projekto architektūrinės dalies autoriai – Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas architektas Rolandas Palekas ir jo „Paleko archstudijos“ architektai.

Be šių naujai įsigytų NT objektų „EfTEN Real Estate Fund 4“ investicijų portfelį sudaro „Kadrioru“ verslo centras Taline, „Dominante“ logistikos centras Rygoje, „River Mall“/„River Hall“ prekybos bei verslo centras Kaune ir RYO prekybos centras Panevėžyje.

Apie SBA:

SBA grupė yra viena didžiausių verslo grupių Lietuvoje, veikianti NT, tekstilės ir baldų gamybos sektoriuose. Grupės įmonėse dirba apie 5000 žmonių. SBA baldų gamybos sektoriui be „Kauno baldų“ priklauso „SBA baldų kompanija“, valdanti „Klaipėdos baldus“, „Šilutės baldus“, „Germaniką“, „Visagino liniją“, „Mebelain“.

Šiemet SBA industrijų inovacijų slėnis baigtas statyti logistikos centras „Innovo logistika“ bei baldų komponentų gamykla „Laminn“.

SBA tekstilės sektorių sudaro „Utenos trikotažas“ kartu su bendrovėmis „Šatrija“ ir „Mrija“.

SBA valdo NT inovacijų bendrovę „Urban Inventors“, plėtojančią verslo slėnį „Green Hall“ Vilniuje ir BLC verslo centrą Kaune, taip pat investicijų valdymo bendrovę „Capitalica Asset Management“, kuri Kaune valdo verslo centrą „Kauno Dokas“, Vilniuje – „135“ ir plėtoja modernių biurų kompleksą „Verde“ Skanste rajone, Rygos centre.

Pernai SBA grupė įsigijo robotikos ir automatikos sprendimus siūlančią bendrovę „Robotex“.Taip pat įsteigė „SBA Modular“, kurios taikinyje – modulinių daugiaaukščių tvarių pastatų gamyba.

Apie „EfTEN Real Estate Fund 4“:

„EfTEN Real Estate Fund 4“ yra 10 metų trukmės uždarojo tipo fondas, skirtas instituciniams investuotojams, kurie investuoja į pinigų srautą generuojantį komercinį nekilnojamąjį turtą Baltijos šalyse.

Fondo turtą valdo „EfTEN Capital“ AS, turto valdymo įmonė, reguliuojama Estijos finansų priežiūros institucijos. Bendrovė taip pat valdo fondus „EfTEN Real Estate Fund III“ AS, „EfTEN Kinnisvarafond“ AS, „EfTEN Kinnisvarafond II“ AS ir ribotos partnerystės fondus PEFoF bei „EfTEN Residential“.

„EfTEN Capital“ grupė (EfTEN Capital AS ir jos antrinės įmonės) valdo 50 komercinio nekilnojamojo turto objektų, kuriuose veikia 1 200 nuomininkų. Bendra valdomo nekilnojamojo turto vertė sudaro apie 750 milijonų eurų.

Apie „Luminor“:

„Luminor“ yra trečias pagal dydį finansinių paslaugų teikėjas Baltijos šalių bankininkystės rinkoje, 2020 m. rugsėjo 30 dieną turėjęs 16,33 proc. indėlių ir 17,4 proc. paskolų rinkos dalis.

2355 „Luminor“ darbuotojai aptarnauja 900 000 klientų. 1 lygio kapitalo pakankamumo (CET1) koeficientas yra 22 proc., o akcinis kapitalas sudaro 1,6 mlrd. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.