Apleistas medinukas dviem kauniečiams pakuždėjo idėją – užsidirbs ir išlaikys pastatą

Panemunės gyventojų lauks staigmena. Žinomas kaunietis Giedrius Bučas, pats įsikūręs šiame gyvenamajame rajone, šiuo metu remontuoja seną apleistą medinuką. Jame bus bendruomenės namai.

Panemunėje antram gyvenimui prikeliamas senas apleistas medinis namas. Jame bus bendruomenės namai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Panemunėje antram gyvenimui prikeliamas senas apleistas medinis namas. Jame bus bendruomenės namai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2021, 7:42 AM

Panemunės gyventojai turės savo bendruomenės namus. Jie kuriami apleistame, bet daugeliui vietinių žmonių sentimentus keliančiame mediniame pastate, kur kadaise buvo biblioteka ir kino teatras. Todėl šie namai vadinsis K.I.N.A.S. „Panemunė“.

Apie tai kauniečiams pranešė Panemunės gyventoja Violeta Bartkienė.

Moteris ieškojo pagalbos, kas jai padėtų išpjauti stiklą, kurį norėjo panaudoti paveikslui įrėminti. Padėti pasisiūlė žinomas ir aktyvus kaunietis, kovotojas už ekologišką gyvenimo būdą G.Bučas. Jis pakvietė V.Bartkienę užsukti į Panemunėje, Vaidoto gatvėje, esantį 26 namą. Tada moteris ir sužinojo, kad čia bus bendruomenės namai.

1936 metais statytas medinis namas jau ne vienus metus buvo apleistas, priklausė Panemunės parapijai.

Bažnyčios atstovai sutiko, kad G.Bučas su bendraminčiu Kęstučiu Žižiu seną pastatą paremontuotų ir pradėtų veiklą.

„Namas gana apleistas, bet norime jį sutvarkyti. Reikia remontuoti elektros instaliaciją, kanalizaciją, senas krosnis. Čia galės burtis bendruomenė, yra salė, kur vyks renginiai, taip pat bus ir dirbtuvės, kur tėvai su vaikais galės susiremontuoti savo daiktus ar pasigaminti lesyklą, inkilą, lentyną ar kitą daiktą namams“, – pasakojo G.Bučas.

Antrame aukšte bus keli kambariai, skirti turistams.

„Manau, kad apsistoti autentiškame mediniame name bus įdomu, o mes taip uždirbsime pastatui išlaikyti ir prižiūrėti“, – sakė kaunietis.

G.Bučas tikisi, kad Panemunės gyventojai daugiau papasakos apie šio namo istoriją, todėl ji nedings užmarštyje, kaip ir pats medinis namas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.