Rusų turtuoliui priklausiančioje Graikijos saloje – savaitės atostogos už milijoną eurų

Rusijos milijardierius Dmitrijus Rybolovlevas planuoja nuomoti privatų kurortą jam priklausančioje Graikijos saloje Skorpios.

Rusijos milijardierius D.Rybolovlevas planuoja nuomoti privatų kurortą jam priklausančioje Graikijos saloje Skorpios.
Rusijos milijardierius D.Rybolovlevas planuoja nuomoti privatų kurortą jam priklausančioje Graikijos saloje Skorpios.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-01-28 22:05

Pasak 54-erių D.Rybolovlevo atstovų, prabangus poilsis kainuos maždaug 1 mln. eurų už savaitę.

Skorpios salą su joje esančiais poilsio objektais rusas nusipirko 2013 m. už 126 mln. eurų iš Athinos Onassis – Graikijos laivybos magnato Aristotelio Onassio anūkės.

Naujo poilsio komplekso „VIP Exclusive Club“ statybos saloje sąmata siekia apie 165 mln. eurų. Darbus planuojama baigti 2024-aisiais.

Skorpios saloje atsiras naujos vilos, SPA ir sporto kompleksai, sraigtasparnių leidimosi aikštelė, aplink augs vynuogynai. Praėjusių metų pabaigoje Graikijos turizmo ministerija galutinai palaimino šį projektą, sukursiantį apie 130 darbo vietų.

Dabartinė salos infrastruktūra – pastatai, prieplauka, vandentiekio ir elektros sistemos, žemės ūkio pasėliai – paveldėta dar iš A.Onassio laikų, kuris mirė 1975-aisiais būdamas 69 metų.

Salos rytuose ir pietuose yra namai, kuriuose mėgo ilsėtis Graikijos laivybos magnatas. Vienas jų – „Rožinis namas“ – buvo pastatytas specialiai jo antrajai žmonai Jacqueline Kennedy, 1963 m. nušauto JAV prezidento Johno F.Kennedy našlei.

Pasak D.Rybolovlevo atstovų, A.Onassio laikais Skorpios sala buvo išskirtinė poilsiavietė, bet pagal dabartinius standartus yra gerokai nudėvėta, pastatai – avarinės būklės. Kai Rusijos milijardierius atostogauja savo saloje, jis kol kas apsigyvena jachtoje.

D.Rybolovlevas kapitalą sukaupė valdydamas ir 2011-aisiais pardavęs Rusijos trąšų gamybos milžinę „Uralkalij“. Kipro pilietybę turintis verslininkas, kurio turtas vertinamas 5,2 mlrd. eurų, gyvena Monake. Jam priklauso futbolo klubas „Monaco“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.