Nuo sniego nukritusi ir pakibusi namo stogo konstrukcija išgąsdino kėdainiškį: kur nakvoti

Kėdainiuose, kaip ir visoje Lietuvoje, gausiai iškritęs sniegas pridarė bėdų. Gyventojai skundėsi ne tik nepravažiuojamais keliais, virstančiais medžiais, bet ir sniego neatlaikančiomis stogo konstrukcijomis. Mieste didžiulio sniego sluokslio neatlaikė ant renovuoto daugiabučio namo stogo įrengta apsauginė tvorelė. Laimei, metalinei tvorelei krentant ant žemės, niekas nenukentėjo.

Gausaus sniego neatlaikė daugiabučio namo stogo konstrukcijos.<br>rinkosaikste.lt nuotr.
Gausaus sniego neatlaikė daugiabučio namo stogo konstrukcijos.<br>rinkosaikste.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas , rinkosaikste.lt

Feb 4, 2021, 8:43 AM

Kreipėsi gyventojas

Sausio 27-osios vakarą į „Rinkos aikštės“ žurnalistą kreipėsi J. Basanavičiaus gatvės 23-ojo daugiabučio namo gyventojas, kuris gryžęs namo po darbo ir pastebėjo nukritusią ir pavojingai pakibusią stogo konstrukciją.

„Grįžau po darbo ir žiūriu, kad kiemas aptvertas stop juosta. Žiūriu, kad čia negalima nei eiti, nei važiuoti. Laiptinė aptverta, tai kaip man namo pareiti? Niekas nieko neinformuoja, nieko nepraneša. Giminių Kėdainiuose neturiu, viešbučiai nedirba, tai man lauke nakvoti? Nesuprantu tokios tvarkos“, – pasipiktinimo neslėpė vyriškis.

Informavo kaimynai

Minėtą daugiabutį namą administruoja įmonė „Kėdainių butai“. Kaip paaiškėjo vėliau, būtent šios įmonės darbuotojai buvo atvykę ir aptvėrė namą. Kadangi su įmone po darbo valandų susisiekti nepavyko, vyriškis lindo pro stop juostą ir pasiekė namus. Kitą dieną vyriškis prisiskambino įmonei, o ši pareiškė, kad problema perduota namą renovavusiai įmonei, kuri ir turėtų ją išspręsti.

„Tačiau aš bijau miegoti, naktimis man bilda visa ta konstrukcija, o jeigu kris? Kas tada bus? Juk gali langus išdaužyti. Aš šito taip nepaliksiu“, – susierzinimo neslepė jaunas vyras.

Garantinis laikotarpis

„Rinkos aikštė“ susisiekė su „Kėdainių butų“ direktoriumi Kęstučiu Vaitkevičiumi, kuris informavo, jog incidentą likviduoti ir stogą sutvarkyti turi namo renovaciją atlikusi įmonė.

„Mes informavome tą įmonę. Renovacija buvo atlikta visai neseniai, tad dar yra garantinis laikotarpis. Mes aptvėrėme teritoriją, kad žmonės ten nevaikščiotų. Mūsų akimis, didelės bėdos ten nėra, tieisog storo sniego sluoksnio neatlaikė apsauginė stogo tvorelė. Dalis jos nukrito ant žemės, dalis laikosi pakibusi ore“, – dėstė K. Vaitkevičius.

Problemos su įmone

K. Vaitkevčius neslėpė, kad „Kėdainių butams“ teko pavargti įtikinėjant namo renovaciją atlikusią įmonę, kad tai jų darbas sutvarkyti sulūžusį stogą.

„Iš tiesų buvo šiokių tokių bėdų. Jie bandė aiškinti, kad tai ne jų atsakomybė, kad tai stichinė nelaimė. Tačiau mes jiems įrodėme, kad jie privalo sutvarkyti. Galų gale jie sutiko ir pažadėjo kuo gerčiau imtis veiksmų“, – aiškino direktorius.

Nuardė konstrukciją

Su „Rinkos aikšte“ vėl susisiekė „Kėdainių butų“ vadovas, kuris patikino, kad pavojingai kabėjusi konstrukcija jau yra pašalinta.

„Konstrukciją jie pašalino. Pavojaus jokio nebėra. Jie aiškino, kad nelengva buvo Kėdainiuose gauti bokštelį. Artimiausiu metu jie tą tvorelę atstatys, viskas bus sutvarkyta. Gyventojai gali būti ramūs“, – patikino K. Vaitkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.