Sapiegų parke – medinis sostinės paveldas

Dėl karantino užsivėrus galerijų ir muziejų durims vis daugiau įdomių parodų galima aptikti tiesiog vaikštinėjant po Vilniaus gatves, parkus ir skverus.

Fotografijų paroda po atviru dangumi pristato 10 Vilniaus medinių pastatų.<br>Rengėjų nuotr.
Fotografijų paroda po atviru dangumi pristato 10 Vilniaus medinių pastatų.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2021, 12:53 PM

Mėgstantys leisti laisvalaikį sostinės Sapiegų parke sulaukė naudingos pramogos. Vos įžengus į parką žvilgsnį patraukia kompaktiški fotostendai.

Juose rodoma medinei sostinės architektūrai skirta fotografijų paroda „Vilniaus medinukų TOP 2020“.

Povilo Jarmalos fotografijos vilniečius supažindina su dešimčia miesto medinių pastatų, kuriuos visuomenė šiemet išrinko gražiausiais.

Architektūros elementai, smulkios puošybos detalės, medžio tekstūra ir spalvos yra svarbiausi šios parodos akcentai, ne visuomet pastebimi pro pastatus skubančių praeivių.

Medis yra pirmoji ir neabejotinai labiausiai išplitusi istorinio Vilniaus statybos žaliava. Deja, medinės architektūros plotai mieste yra stipriai susitraukę – nyksta istorinio medinio miesto aura.

Tai ypač juntama istoriniuose priemiesčiuose, kurių veidą dar neseniai kūrė medinė architektūra. Iki šių dienų Vilniuje išlikusių unikalių medinių pastatų būklė kelia nerimą, nes tik pavieniai objektai yra tinkamai prižiūrimi ir tvarkomi.

Parodoje pristatomi sostinės istorinio centro ir jo priemiesčių medinės architektūros konkurse nugalėję pastatai. 10 gražiausių namų iš 50-ies pretendentų išrinko internetinės galerijos lankytojai. Konkursą surengė Medinės miesto architektūros muziejus. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.