Karantinas – nė motais: daugiabučių gyventojus vilioja pažeisdami taisykles

Kai kurių Klaipėdos daugiabučių pietinėje miesto dalyje gyventojai pastaruoju metu sulaukia nekviestų svečių. Jie siūlo rinktis kitą namo administratorių – neva tuomet sumažės mokesčiai už paslaugas. Tačiau gyventojams įtarimų kelia peršamos įmonės patikimumas.

Žmonės stebisi, kodėl karantino metu, kai bendravimas yra apribotas, nelabai aiškūs asmenys beldžiasi į jų namų ir siūlo nežinia ką.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Žmonės stebisi, kodėl karantino metu, kai bendravimas yra apribotas, nelabai aiškūs asmenys beldžiasi į jų namų ir siūlo nežinia ką.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Žmonės stebisi, kodėl karantino metu, kai bendravimas yra apribotas, nelabai aiškūs asmenys beldžiasi į jų namų ir siūlo nežinia ką.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Žmonės stebisi, kodėl karantino metu, kai bendravimas yra apribotas, nelabai aiškūs asmenys beldžiasi į jų namų ir siūlo nežinia ką.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-03-29 12:34

Žmonės stebisi, kodėl karantino metu, kai bendravimas yra apribotas, nelabai aiškūs asmenys beldžiasi į jų namų ir siūlo nežinia ką.

Į redakciją kreipėsi Kalnupės gatvės daugiabutyje gyvenanti Renata. Ji papasakojo apie vieną keistą vizitą.

„Į duris paskambino moteris, prisistatė kaimyne iš antros laiptinės. Ji ėmė aiškinti, kad reikia keisti namo administratorių, todėl pirmiausia esą reikia surinkti gyventojų parašus, kad atsisakome esamo paslaugų tiekėjo. Nekviestoji viešnia teigė, kad dabartinis administratorius netrukus padidins mokesčius už valymo paslaugas. Daugiau nieko konkretaus negalėjo pasakyti. Tik siūlė pasirinkti bendrovę „Green admin“, kuri esą suteiks daug palankesnes aptarnavimo sąlygas. Bent jau valymo paslaugų tikrai nebrangins.

Moteris turėjo rankose kažkokius lapus ir norėjo, kad juose pasirašyčiau. Bet man net nekilo tokia mintis. Juk renkantis naują administratorių turėtų vykti namo gyventojų susirinkimas, kuriame būtų pateikti bent preliminarūs pasiūlymai. Ar bent jau laiptinių skelbimų lentose turėtų būti iškabinti paaiškinimai.

Aišku, nieko nepasirašiau. Manau, tokie sprendimai nepriimami kažkokiai nepažįstamai moteriai vaikštant po butus. Juo labiau karantino metu“, – piktinosi Renata.

Tą pačią moterį savo laiptinėje ji pastebėjo ir kitą dieną. Tąkart su kažkokiais popieriais ji kopė į butus kituose aukštuose.

Dar vienas šio namo gyventojas taip pat nepasirašė jokių dokumentų. Jo teigimu, penkiaaukščiame name gyvena nemažai senyvo amžiaus žmonių. Šie gali labai greitai užkibti ant sukto kabliuko – išgirdę, kad kažkas bus pigiau, pasirašys bet kokį dokumentą, nesvarstydami, ar pigiau bus geriau, ir dar padėkos.

„Senukai gali net nesuvokti, už ką pasirašo. O tuomet, žiūrėk, sužinosime, kad jau įvyko mūsų namo gyventojų susirinkimas ir pasirinktas naujas paslaugų tiekėjas. Manau, kad reikia sulaukti geresnių laikų ir tuomet visiems susirinkus kur nors kieme viską apsvarstyti“, – sakė penkiasdešimtmetis vyras.

Bendrovė „Green admin“ anksčiau vadinosi „Būsto plėtros ir investicijų centru“.

Vieno Minijos gatvės daugiabučio gyventojai su ja jau turėjo teisinių ginčų paaiškėjus, kad namas administruojamas be teisėto pagrindo.

Viešai skelbiama, kad bendrovėje „Green admin“ šiuo metu dirba tik penki darbuotojai. Vidutinis atlyginimas vasario mėnesį buvo 407,49 euro. Įmonės įstatinis kapitalas – 5792 eurai.

Sužinoję, kad bendrovės darbuotojų vidutinis atlyginimas net nesiekia minimalaus darbo užmokesčio, klaipėdiečiai sunerimo. Jiems atrodo, kad tik tokias algas gaunantiems žmonėms nerūpės daugybės daugiabučiuose gyvenančių klaipėdiečių problemos.

Bendrovės „Green admin“ direktorius Mindaugas Starkus teigė, kad šio namo administratorius jau pakeistas ir šis faktas užregistruotas Registrų centre.

„Daugiabutį pradėsime administruoti nuo balandžio pirmosios. Administratorius pasikeitė vasario pabaigoje, o per kovą senasis administratorius turėjo perduoti mums visą ūkį ir dokumentus“, – sakė M.Starkus.

Paklaustas, ar žino kai kurių gyventojus skundus, kad nepažįstami žmonės skambino į jų butus ir ragino rinktis „Green admin“, nes tuomet bus mažesni mokesčiai už valymą, bendrovės vadovas atsakė, kad tokia buvo žmonių valiai – administratorius išrinktas daugumos balsais, o detalių jis nežino.

Poniai Renatai tokia naujiena buvo kaip perkūnas iš giedro dangaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.