Po kone 40 metų ugniagesiai sulaukė pokyčių – džiaugiasi ne tik jie

Birželio 30 d. iškilmingos ceremonijos metu į rekonstruojamo Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 1-osios komandos pastato pamatus įleista simbolinė kapsulė su laišku ateities kartoms.

Autorių nuotr.
Autorių nuotr.
Autorių nuotr.
Autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 1, 2021, 9:37 AM

„Šiandien išties svarbi diena, kuri žymi naujo etapo pradžią. Labai džiaugiuosi, kad pareigūnai netrukus dirbs atnaujintame pastate, bus arčiau gyventojų, jiems bus užtikrintos orios ir patogios darbo sąlygos. Pareigūnai galės naudotis šiuolaikiška infrastruktūra ir darbo priemonėmis – tai nepaprastai svarbu žinant, koks fiziškai ir emociškai sunkus yra ugniagesio gelbėtojo darbas.

Mes aktyviai sprendžiame klausimus, susijusius su visos šalies ugniagesių aprūpinimu reikiamomis darbo priemonėmis. Išsprendus šias problemas mūsų ugniagesiai gelbėtojai darbe galės jaustis saugesni ir labiau motyvuoti“, – kalbėjo vidaus reikalų viceministras Vitalijus Dmitrijevas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Saulius Greičius pažymėjo, jog šis projektas – labai gražus kelių institucijų bendradarbiavimo pavyzdys. „Netrukus turėsime modernią gaisrinę, kurioje bus įgyvendinti nauji techniniai sprendimai, o ugniagesiams sudarytos geros sąlygos ne tik dirbti, bet ir treniruotis, tobulinti savo įgūdžius.

Laikas prabėgs labai greitai ir po kelių dešimtmečių čia stovės kiti žmonės, kuriems reikės atnaujinti šiuos pastatus. Todėl šiandien į pamatus įleisime simbolinę kapsulę su laišku ateitiems kartoms. Na, o kol kas ugniagesiams gelbėtojams linkiu kantrybės ir tvirtybės dirbant, bei vilties, matant kaip kyla naujas pastatas,“ – sakė departamento direktorius.

Vilniaus miesto vicemeras Tomas Gulbinas padėkojo visiems, prisidėjusiems prie šio projekto: „Šiandien dedame naują plytą į miesto ateitį. Dėkoju visiems, kurie kuria tvaresnį Vilnių. Tikiuosi, kad ir šis renginys, ir ugniagesių namai, kurie iškils, įkvėps jus ir padės laikytis jūsų moto – kasdien būti pasirengusiems geriau negu vakar.“

Valstybės įmonės Turto bankas generalinis direktorius Mindaugas Sinkevičius minėjo, jog šios gaisrinės rekonstrukcijos idėja gimė prieš dvejus metus. „Mūsų tikslas – aprūpinti pareigūnus tinkamomis darbo sąlygomis. Džiaugiuosi, kad galime prisidėti prie visuomenės saugumo,“ – sakė jis.

Pastato rekonstrukcija pradėta šių metų vasario 22 d. Jai pasibaigus ugniagesiai gelbėtojai turės geresnes sąlygas dirbti ir treniruotis. Jie grįš į atnaujintą ir modernizuotą gaisrinę – bus sujungtas depas ir garažas, apšiltinti pastatų fasadai, pakeisti langai ir durys, garažo stogas ir vartai.

Patalpų plotas išaugs iki 1,5 tūkst. kv. m, jose bus įrengtos 23 darbo vietos, sutvarkyta ir infrastruktūra bei aplinka. Ugniagesiai gelbėtojai turės galimybę savo parengtį stiprinti trijose lauko mokomosiose aikštelėse, viena jų bus skirta sportinei veiklai. Automobilių stovėjimo aikštelėje bus įrengtos 54 automobilių statymo vietos.

Rekonstrukcijos metu bus užtikrintas Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 1-osios komandos darbo tęstinumas, teritorijoje įrengiant laikinąjį statinį – palapinę. Čia, kol vyks rekonstrukcijos darbai, bus laikoma ugniagesių technika.

Pirmasis priešgaisrinės dalies depas (ugniagesių komanda) šioje vietoje Karoliniškėse, R. Jankausko g. 2 (tuometėje Viesulo g.), buvo atidarytas prieš 39 metus – 1982 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.