Įpusėję „Paupio“ rajono statybas, NT plėtotojai imasi naujo iššūkio – 8 hektarų teritorijoje kurs naują rajoną

Viena didžiausių šalyje erdves gyvenimui, verslui ir poilsiui kurianti bendrovė „Darnu Group“ greta Vilniaus „Litexpo“ parodų rūmų ir miško, ant Neries upės kranto, įsigijo penkis sklypus gyvenamosios paskirties pastatų su komercinėmis patalpomis statybai. Numatoma, kad čia naujakuriams mažaaukščiuose 2–4 aukštų namuose bus pasiūlyta apie 900 butų.

Viena didžiausių šalyje erdves gyvenimui, verslui ir poilsiui kurianti bendrovė „Darnu Group“ greta Vilniaus „Litexpo“ parodų rūmų ir miško, ant Neries upės kranto, įsigijo penkis sklypus gyvenamosios paskirties pastatų su komercinėmis patalpomis statybai.<br>Autorių nuotr.
Viena didžiausių šalyje erdves gyvenimui, verslui ir poilsiui kurianti bendrovė „Darnu Group“ greta Vilniaus „Litexpo“ parodų rūmų ir miško, ant Neries upės kranto, įsigijo penkis sklypus gyvenamosios paskirties pastatų su komercinėmis patalpomis statybai.<br>Autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2021, 2:23 PM, atnaujinta Aug 5, 2021, 2:40 PM

Bendroje 8,3 hektarų teritorijoje taip pat planuojamos tiek gyventojų, tiek visų miestiečių poreikiams skirtos erdvios žaliosios ir laisvalaikio bei pramogų zonos, pėsčiųjų alėja, sukurtos galimybės leisti laiką prie upės, bus užtikrinti kompleksiniai patogaus susisiekimo, automobilių statymo, taip pat judėjimo dviračiais, paspirtukais ar pėsčiomis sprendimai. Komercinėse patalpose įsikursiantys verslai ir paslaugų teikėjai prisidės prie kasdienių paslaugų vietoje gausos.

„Vilniuje atrasti didelių unikalių teritorijų plėtojimui jau beveik neįmanoma, todėl persiritę į antrąją „Paupio“ projekto vystymo pusę, be galo džiaugiamės turėdami naują ambiciją – prie Neries upės ir miško įsikūrusią teritoriją paversti išskirtiniu rajonu, su gyventojų poilsiui ir patogumui pritaikytomis viešomis erdvėmis, gamtos kaimynyste, atskira infrastruktūra, pėsčiųjų ir dviračių takais bei reikalingomis kasdienėmis paslaugomis.

Ateidami į kiekvieną naują rajoną visuomet žiūrime plačiau nei mūsų teritorijos ribos, todėl sieksime sukurti bendras vertes ir naudas ne tik būsimiems gyventojams, tačiau ir čia seniai gyvenančiai rajono bendruomenei“, – sakė „Darnu Group“ generalinė direktorė Sigita Survilaitė-Mekionienė.

Statybas pradės kitąmet

Naujojo projekto sklypai išsidėstę greta K. Jelskio gatvės, ramiame ir gamtos apsuptame rajone: vos per keletą minučių pasiekiami miškai bei Šaltūnų paplūdimys, o kitame Neries krante išsidėstęs Vingio parkas, kurį bus galima pasiekti pėsčiomis perėjus būsimą tiltą. Preliminari numatoma statybų ir pardavimų pradžia – 2022 metų antroje pusėje.

Didelės apimties ir jautraus santykio su aplinka koncepcijomis pasižymi ir kiti „Darnu Group“ vystyti projektai Vilniuje.

Antakalnyje buvusios kino studijos 5 hektarų teritorijoje dabar gyvenimu medžių apsuptyje mėgaujasi „Antakalnio terasų“ gyventojai, o tebevystomas vienas iš didžiausių šalyje konversijos projektų, sostinės gyventojų jau spėtas pamėgti „Paupys“ nominuotas Europos architektūros Oskarais vadinamuose prestižiniuose „Mies van der Rohe“ apdovanojimuose nuolat susilaukia tiek lietuvių, tiek užsienio ekspertų dėmesio.

„Darnu Group“ projektai daugiausiai dėmesio sulaukia dėl išskirtinės architektūros, tvarumu, bendruomeniškumu, draugiškumu aplinkai bei demokratiškos aplinkos kūrimu pasižyminčių sprendimų, teisingo skirtingų funkcijų balanso ir kokybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.