Vilniaus politikai svarstys, ar pritarti nacionalinio stadiono koncesijos sutarčiai

Vilniaus savivaldybės taryba spalio 6 dieną svarstys, ar pritarti pakoreguotai nacionalinio stadiono koncesijos sutarčiai.

Vilniaus savivaldybės taryba spalio 6 dieną svarstys, ar pritarti pakoreguotai nacionalinio stadiono koncesijos sutarčiai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilniaus savivaldybės taryba spalio 6 dieną svarstys, ar pritarti pakoreguotai nacionalinio stadiono koncesijos sutarčiai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-06 08:53

Kaip BNS informavo savivaldybė, koncesijos sutartis dėl daugiau nei 150 mln. eurų vertės projekto papildoma atsižvelgus į Viešųjų pirkimų komisijos pastabas, įtraukiami Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos įsipareigojimai – 53 mln. 392 tūkst. eurų.

Sutartį planuojama pasirašyti su investicijų bendrove „BaltCap“ – fondu užėmė iš projekto pasitraukusios koncerno „Icor“ įmonės „Axis industries“ vietą.

Sutartyje – taip pat redakciniai pakeitimai ir patikslinimai, be kita ko, įvardijama, kad stadionas turi būti UEFA IV kategorijos, koreguojamos sumos perkeliant jas iš galutinio pasiūlymo.

Atsižvelgiant į tai, ne redakcinio-gramatinio pobūdžio pakeitimai išskiriami į atskirą dokumentą – Koncesijos sutarties pakeitimą, kuris galės būti pasirašytas tik po Koncesijos sutarties pasirašymo.

Tarybai pritarus, su koncesininku sutartį galima pasirašyti iš karto – savivaldybės atstovų teigimu, tai būtų padaryta „artimiausiu metu“.

Daugiau nei 150 mln. eurų vertės projektas pastaraisiais metais strigo kilus ginčų su teisėsauga ir Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT), pripažinusia koncesijos konkursą neteisėtu, tačiau teismas šį sprendimą panaikino, o tarnyba teismo verdikto nebeskundė.

Stadiono koncesijos konkursą laimėjusio konsorciumo atstovai „Axis industries“ rugpjūtį pranešė, jog traukiasi iš projekto dėl išaugusių statybos kaštų rizikos, o jos vietą užims „BaltCap“ fondas, iki šiol buvęs finansiniu partneriu.

„BaltCap“ fondo partneris Šarūnas Stepukonis BNS rugpjūčio viduryje yra sakęs, kad anksčiau planuota stadiono statybą patikėti bendrovei „Veikmės statyba“, tačiau toliau vertinami ir kitų potencialių statytojų pasiūlymai, tarp jų – „Conresta“ ir Panevėžio statybos trestas.

Pagal sutartį, ant Šeškinės kalvos turėtų būti pastatytas daugiafunkcinis sporto kompleksas, kurį, be nacionalinio stadiono, sudarytų dar 15 sporto objektų: lengvosios atletikos aikštė, 6 krepšinio salės, 3 futbolo treniruočių aikštės, rankinio, gimnastikos, bokso salės. Taip pat būtų statomi sporto muziejus, bendruomenės centras, biblioteka, vaikų darželis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.