Laidojimo namai po sostinės daugiabučių langais: jų savininkui tokia savivalė kainuos ne vieną tūkstantį

Lapkričio 22 dieną panaikinus pažymą apie prekybos paskirties pastato Medeinos g. 12, Vilniuje, statybą be nukrypimų nuo esminių statinio projekto sprendinių, tą pačią dieną Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija statytojui UAB „Ligamis“ surašė ritualinių paslaugų patalpos savavališkos statybos aktą. Už neteisėtas statybas bendrovei gresia bauda iki 9 000 eurų.

Už neteisėtas statybas bendrovei gresia bauda iki 9 000 eurų.<br>VTPSI nuotr.
Už neteisėtas statybas bendrovei gresia bauda iki 9 000 eurų.<br>VTPSI nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 24, 2021, 3:20 PM

Statybos inspekcija, gavusi UAB „Ligamis“ prašymą panaikinti jai (bendrovei) išduotos pažymos apie prekybos paskirties pastato Medeinos g. 12, Vilniuje, statybą be nukrypimų nuo esminių statinio projekto sprendinių galiojimą, bendrovės prašymą patenkino ir pažymos galiojimą panaikino.

Patikrinus valstybės įmonės Registrų centro duomenis, minėtu adresu vis dar buvo įregistruotos ne tik prekybos, bet ir ritualinių paslaugų paskirties patalpos. Remdamasis šiais duomenimis, Statybos inspekcijos Rytų Lietuvos statybos valstybinės priežiūros departamentas lapkričio 22 d., t. y. po pažymos panaikinimo, UAB „Ligamis“ surašė savavališkos statybos aktą (SSA).

SSA surašytas dėl to, kad minėtame žemės sklype, statytojas, turėdamas statybą leidžiantį dokumentą (SLD) vykdyti parduotuvės (pagrindinė naudojimo paskirtis – prekybos) statybos darbus, keisdamas esminius statinio projekto sprendinius, apibūdinančius statinio dalies paskirtį, ritualinių paslaugų patalpą (pagrindinė naudojimo paskirtis – paslaugų) įrengė neturėdamas SLD.

Statybos įstatymo 2 straipsnio 11 dalyje apibrėžta, kad esminiai statinio projekto sprendiniai yra statinio projekto sprendiniai, kuriais nustatoma statinio vieta sklype, statinio ar jo dalių paskirtis, statinio laikančiosios konstrukcijos ir jų išdėstymas, statinio išorės matmenys (aukštis, ilgis, plotis ir pan.) ir įgyvendinami specialieji saugomos teritorijos tvarkymo ir apsaugos reikalavimai ir (ar) specialieji paveldosaugos reikalavimai. Todėl keičiant nebaigto statyti pastato ar jo dalies (atskiru nekilnojamojo turto objektu suformuotos ar numatomos suformuoti patalpos ar jų grupės) paskirtį buvo privaloma parengti naujos laidos projektą ir gauti naują SLD.

Dėl užfiksuoto pažeidimo statytojui UAB „Ligamis“ bus taikoma administracinė atsakomybė remiantis Statybos įstatymo 56 straipsnio 3 dalimi, kurioje nurodyta, kad juridiniams asmenims už naujo neypatingojo statinio savavališką statybą skiriama bauda nuo 2 000 iki 9 000 eurų. Už tokius pačius veiksmus, padarytus juridinio asmens, bausto bauda už šioje dalyje numatytus pažeidimus, skiriama bauda nuo 4 500 iki 17 000 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.