Kitąmet žadama pradėti kone šimto namų statybas: vieną namą pastatyti užtruks iki dviejų parų

Namus 3D spausdintuvu statantis amerikiečių startuolis „Icon“ paskelbė apie didžiausią šios srities projektą. Startuolis su vystymo kompanija „Lennar“ ir architektūros kompanija „Bjarke Ingels Group“ pasirašė sutartį, pagal kurią partneriai Teksaso valstijos sostinės, Austino, priemiestyje pastatys 100 privačių namų. „Icon“ žada statybas pradėti 2022 metais.

Namus 3D spausdintuvu statantis amerikiečių startuolis „Icon“ paskelbė apie didžiausią šios srities projektą.<br>Icon vizual.
Namus 3D spausdintuvu statantis amerikiečių startuolis „Icon“ paskelbė apie didžiausią šios srities projektą.<br>Icon vizual.
Daugiau nuotraukų (1)

www.technologijos.lt

Dec 22, 2021, 6:19 AM, atnaujinta Dec 22, 2021, 8:40 AM

„Icon“ naudojamos technologijos pagrindas — 3D spausdintuvai „Vulcan“. Stambi konstrukcija valdoma patentuota programine įranga ir naudojamas greitai kietėjantis mišinys „Lavacrete“, iš kurio spausdinami „Ican“ namų pamatai, sienos ir stogai. Sistema spausdinami statiniai iki 278 kvadratinių metrų — tokių matmenų namo statyba trunka nuo 12 iki 24 valandų. Papildomas „Icon“pasiūlymas — pabaigęs statybą, startuolis ant kiekvieno namo stogo įrengia fotovoltinius skydelius.

„Adityvinė gamyba gali sukelti revoliuciją statybose, nes ji šią sritį plečia. Dėl partnerystės su „Icon“ ir „Lennar“ matome, kaip ši technologija plis maksimaliai plačioje auditorijoje. 3D spausdintuvu atspausdinta architektūra ir fotovoltiniai stogai — inovacijos, mažinančios statybos atliekų kiekius, o tai pat daro mūsų namus patvaresnius ir apsirūpinančius“, — pažymėjo „BIG-Bjarke Ingels Group“ atstovas Martin Voelkle.

Didžioji „Icon“ darbų dalis automatizuota. Operacinė sistema pati perduoda būsimo pastato aukštų planus spausdintuvui ir seka 3D spausdintuvo veiklą šiam klojant medžiagas. O mašininiu mokymusi paremti algoritmai realiu laiku aptinka spausdintuvo klaidas, praneša statytojams apie problemas ir paspartina naujų namų statymą. Kai „Vulcan“ darbą baigia, iškviečiami rangovai, atliekantys kosmetinį remontą, įstato duris ir langus, taip pat nutiesia vandentiekį ir išvedžioja elektros instaliaciją.

„Icon“ yra kaip atsakas pasaulinei gyvenamojo ploto krizei. 3D spausdinimas statybose greičiau ir pigiau užtikrina aukštą namų statybos kokybę, o spausdintuvų parkas gali pakeisti ištisų rajonų statybą“, — pridūrė „Icon“ generalinis direktorius ir vienas iš steigėjų Jason Ballard.

Kaip rašo „New Atlas“, „Icon“ su partneriais kol kas neatskleidžia tikslių projekto realizavimo terminų ir kaštų. Yra žinoma, kad statyba prasidės 2022 metais, o „Icon“ 3D spausdinimo paslaugų įkainius galima įvertinti pagal ankstesnius startuolio projektus — priklausomai nuo kliento reikalavimų šeimos namas atsiėjo nuo 40 tūkstančių iki 450 tūkstančių dolerių.

Anksčiau šiai metais „Icon“ sėkmingai užbaigė B serijos finansavimo raundą su 207 mln. dolerių. Startuolio technologijos pritraukė žymius rizikos kapitalo investuotojus, tarp kurių „Norwest Venture Partners“, 8VC, „Moderne Ventures“ ir „Oakhouse Partners“. „Icon“ atstovų teigimu, pritrauktas kapitalas buvo skirtas darbuotojų etatų plėtimui — projektų sparčiai daugėja, todėl kompanija nusprendė specialistų skaičių nusprendė padvigubinti — nuo dabartinių 100 iki 200 žmonių 2022 metų pabaigoje.

hightech.plus inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.