Paslaptingas pastatas išskirtinėje Panevėžio vietoje audrina miestiečių fantazijas: jie laukia gerų žinių

Ne vienam panevėžiečiui užkliūva negyvenamas, net kartais paslaptingu pastatu pavadinamas dviejų aukštų namas A. Jakšto gatvėje, pažymėtas 12-uoju numeriu. Jame kadaise patalpas nuomojosi Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamentas, o antrajame pastato aukšte net buvo svečių namai. Čia buvo galima išsinuomoti kambarį nakvynei.

R.Ančerevičiaus nuotr.
R.Ančerevičiaus nuotr.
R.Ančerevičiaus nuotr.
R.Ančerevičiaus nuotr.
R.Ančerevičiaus nuotr.
R.Ančerevičiaus nuotr.
R.Ančerevičiaus nuotr.
R.Ančerevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Raimonda Mikučionytė, jp.lt

Dec 29, 2021, 10:48 AM

Jau kuris laikas dviejų aukštų pastatas stovi užkonservuotas, o jame nevykdoma jokia veikla, nors buvo kalbama, kad jį norima rekonstruoti ir įrengti butus ir komercines patalpas.

Buvęs Panevėžio regiono aplinkos departamento vadovas, o dabar miesto vicemeras Valdemaras Jakštas aiškino, kad kadaise pastatas, kuris pastatytas 1984 metais, priklausė bendrovei „Panevėžio energija“, o aplinkosaugininkai nuomojo patalpas pirmajame aukšte.

„Tačiau, kaip suprantu, pastatą energetikai pardavė, o jį nusipirkęs asmuo planuoja jame įrengti butus. Ir net gi jau kvietė rezervuoti butus, bet po poros metų, viskas nurimo ir dabar tame pastate niekas nevyksta. Kam buvo parduotas pastatas, negaliu pasakyti“, – naujienų portalui JP teigė V. Jakštas.

Norėjo pirkti

V. Jakštas prisiminė, kad aplinkosaugininkai nuomojo pirmąjį aukštą.

„Rūsyje buvo Energetikos inspekcijos mokymo kambariai, o antrajame aukšte buvo nuomojami svečių kambariai – mažas viešbutukas. Beje, jei tada būtų pardavę visą pastatą, manau, tikrai būtume jį pirkę, bet buvo siūloma pirkti tik patalpas pirmajame aukšte.

Pamenu mums tai netiko, mat patalpos tiesiog per mažos. Todėl aplinkosaugininkai, susiradę kitas patalpas, įsikūrė Žvaigždžių gatvėje“, – dalijosi prisiminimais buvęs aplinkosaugininkas.

Savininko neįvardijo

Nekilnojamojo turto (NT) agentūros „Hausitus“ brokeris Vaidas Šukys patvirtino, kad pastatą A. Jakšto g. 12, iš bendrovės „Panevėžio energija“ nusipirko fizinis asmuo, bet jo neįvardijo.

„Taip, jį, berods prieš 6 metus, nusipirko panevėžietis verslininkas. Yra padarytas daugiabučio namo projektas ir gautas statybos leidimas. Projektavimo procesas vyko ilgai, bet dabar darbai nevyksta. Visko gali būti, kad pastato savininkas planuoja parduoti pastatą kartu su projektu. Tiksliai negaliu atsakyti“, – aiškino V. Šukys.

Pastatas geroje vietoje

Pasak brokerio, suprojektuotame daugiabutyje dar gali atsirasti vietos komercinėms patalpoms.

„Bet pagrindinės patalpos paskirtos butams. Pastato vieta labai gera, o kylant nekilnojamojo turto kainoms, pardavimo kainos didėja. Beje, pastato savininkas viso pastato nebandė parduoti, bet kvietė rezervuoti butus. Susidomėjimas butais buvo, bet, kai pradėjo keistis statybų kainos, procesas sustojo. Tačiau vieta patraukli ir parduoti galimybių yra“, – mano V. Šukys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.