Gaidys vėl sveikina Šiaulius net keturiolika kalbų

Vienu Šiaulių miesto simbolių laikomas laikrodis „Gaidys“ atgijo. Po dvejus metus trukusios pertraukos „Gaidys“ vėl du kartus per dieną miesto centre sveikinasi su žmonėmis įvairiomis kalbomis.

Dvejus metus trukęs laikrodžio „Gaidys“ remontas kainavo 8600 eurų.<br>V.Lebedžio nuotr.
Dvejus metus trukęs laikrodžio „Gaidys“ remontas kainavo 8600 eurų.<br>V.Lebedžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2022, 11:13 AM

Pačiame Šiaulių miesto centre, prie Tilžės ir Vilniaus gatvių sankirtos, 1975 m. dizainerio Viliaus Purono pastatytas „Gaidys“ greitai tapo šiauliečių pasimatymų ir susitikimų vieta.

2003 metais laikrodis „Gaidys“ buvo atnaujintas ir vėl ilgą laiką džiugino šiauliečius ir miesto svečius. „Gaidys“ užtilo 2019 metais, pradėjus šios pėsčiųjų bulvaro dalies rekonstrukciją.

Buvo nuspręsta atlikti kapitalinį laikrodžio remontą. Iš Šveicarijoje įsikūrusios laikrodžių gamyklos „MobaTime“ buvo užsakytas 8600 eurų kainavęs laikrodžio mechanizmas su valdikliu.

Dabar laikrodis turi keturis ciferblatus, o laiko sinchronizavimas vyksta automatiškai naudojantis internetiniais laiko serveriais, todėl laikrodis visada rodo tikslų laiką.

Po kapitalinio remonto „Gaidys“, kaip ir anksčiau, du kartus per dieną – 12 ir 18 valandą – siunčia pasveikinimą. „Gaidžio“ tariama frazė: „Sveiki atvykę į Šiaulius!“ skamba lietuvių, anglų, vokiečių, prancūzų, rusų, ispanų, švedų, romų ir kitomis kalbomis.

Šiaulių simboliu tapęs „Gaidys“ iš viso yra „pramokęs“ keturiolika kalbų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.