Vyriausybė perdavė valstybinį nekilnojamąjį turtą MRU ir LMTA

Vyriausybė perdavė Mykolo Romerio universitetui (MRU) ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijai (LMTA) įvairius valstybei priklausiusius nekilnojamo turto objektus. Juos planuojama parduoti, o pinigus investuoti į kitą aukštųjų mokyklų infrastruktūrą.

Mykolo Romerio universitetas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Mykolo Romerio universitetas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-14 14:09

Trečiadienį Ministrų kabineto sprendimu MRU perduoti 43 įvairūs objektai, įvertinti per 10 mln. eurų. Tarp jų – modernizmo architektūros stiliaus dviejų tarpukario Kauno burmistrų namai, esantys Kaune, Putvinskio gatvėje, MRU pastatas ir bendrabutis Valakupių gatvėje Vilniuje ir kiti objektai.

LMTA perduotos sostinėje, Vilniaus ir Tilto gatvių sankirtoje, esančios patalpos, įvertintos apie 8,12 mln. eurų.

MRU už gautus pinigus Vilniuje numato rekonstruoti ir modernizuoti Studijų bei mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų infrastruktūrą, įrengti patalpas Vaikų ir jaunimo dienos centrui, archyvui, dokumentų skaitmenizavimui. Taip pat žadama atnaujinti bibliotekos, startuolių ir kūrybinių dirbtuvių, maitinimo paslaugų, studijas aptarnaujančio personalo patalpas, erdves, skirtas akademiniam ir administraciniam personalui.

Taip pat sostinėje, universiteto centrinių rūmų komplekse, numatyta atnaujinti sporto kompleksą, įrengti pastatus „profesinėms kompetencijoms ugdyti, sveikai ir fiziškai aktyviai gyvensenai puoselėti“.

Kaune numatyta atnaujinti Studijų bei mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų, akademinio personalo patalpas.

LMTA, pardavusi turtą aukcione, ketina pinigus investuoti į šiuo metu jau pradėtą statyti studijų miestelį Vilniuje, Olandų gatvėje – Teatro ir kino fakulteto pastatą bei mažąjį salių bloką.

LMTA nurodo, kad iš viso pirmuoju etapu numatyta pastatyti tris pagrindinius pastatus: Teatro ir kino fakultetą su mažuoju salių bloku ir Muzikos fakultetą, o neturint užsitikrinus pakankamo finansavimo Muzikos fakultetas išskirtas į atskirą poetapį.

Teatro ir kino fakultetą bei Mažasis salių bloką planuojamą baigti 2023 metais.

Antruoju etapu, kurio įgyvendinimas atidėtas iki 2030-ųjų, atsirastų biblioteka, teorinis-administracinis blokas, didysis salių blokas, studentų bendrabutis, būtų renovuota bei pritaikyta kamerinės muzikos koncertams sklype stovinti koplytėlė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.