Ieško būdų, kaip paprastinti namų projektavimą ir palengvinti lietuviams statybas: pristatys naują dokumentą

Aplinkos ministerija pranešė, kad viešoji konsultacija Statybos kodekso koncepcijos projektui aptarti pratęsiama iki kovo 1 dienos – iki jos galima teikti savo pasiūlymus.

Aplinkos ministerija pranešė, kad viešoji konsultacija Statybos kodekso koncepcijos projektui aptarti pratęsiama iki kovo 1 dienos – iki jos galima teikti savo pasiūlymus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Aplinkos ministerija pranešė, kad viešoji konsultacija Statybos kodekso koncepcijos projektui aptarti pratęsiama iki kovo 1 dienos – iki jos galima teikti savo pasiūlymus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos ministerija

Feb 15, 2022, 2:14 PM

Dviem savaitėmis pailginti terminą nuspręsta atsižvelgus į Statybos kodekso koncepcijos projekto pristatymo renginyje socialinių partnerių, nevyriausybinių organizacijų ir kitų suinteresuotų visuomenės grupių išsakytą prašymą.

Aplinkos ministerijos parengtame Statybos kodekso koncepcijos projekte siūlomos 3 alternatyvos.

Viena iš jų – plataus masto reforma, peržiūrint visus teisės aktus, reglamentuojančius nekilnojamojo turto projektų vystymą: pradedant teritorijų planavimu ir baigiant statinių naudojimo taisyklėmis (žemėtvarką, projektavimą, statybą, nekilnojamojo turto objektų formavimą, kadastrinius matavimus, jų registraciją, naudojimą ir priežiūrą).

Antroji alternatyva numato peržiūrėti tik teisės aktus, reglamentuojančius projektavimo, statybos ir statinių naudojimo procesus, pradedant projektavimu ir baigiant statinių naudojimu ir jų pabaiga.

Pagal trečiąją būtų vertinamos koncepcijos įgyvendinimo galimybės, vykdant tik informacinių technologijų pritaikymą, kuris sukurtų patogesnį informacijos paieškos lauką, pateikiant sukonkretintą informaciją, neperžiūrint esamo teisinio reguliavimo.

Vyriausybės programoje numatyta sudėtingą statybos procesų biurokratiją pakeisti inovacijomis ir suskaitmeninti. Viena iš priemonių – Statybų kodekso parengimas. Jame bus nustatytos aiškios ir nuoseklios statinių statybos, projektavimo bei naudojimo taisyklės, atsisakant perteklinio, dubliuojančio, kazuistinio teisinio reguliavimo.

Statybos kodeksas rengiamas dviem etapais – pirmiausia parengiama koncepcija. Patikslinus jos projektą pagal gautas pastabas ir pasiūlymus, jis bus teikiamas Vyriausybei su siūlymu pritarti vienai iš koncepcijos alternatyvų. Ji taps Statybos kodekso rengimo pagrindu.

Su projektu susipažinti galima čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.