Palangoje kyla keturaukštis apartamentų pastatas: atskleidė, kiek teks pakloti už būstą

Palangoje, Vanagupės gatvėje, praeiviai jau gali pamatyti naujai iškilusį keturių aukštų pastatą. Apartamentų projekte „Santjago“ pasiektas beveik 60 proc. statybų baigtumas.

Palangoje, Vanagupės gatvėje, praeiviai jau gali pamatyti naujai iškilusį keturių aukštų pastatą.<br>Statytojų nuotr.
Palangoje, Vanagupės gatvėje, praeiviai jau gali pamatyti naujai iškilusį keturių aukštų pastatą.<br>Statytojų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2022, 10:26 AM

„Nuo pat apartamentų statybų pradžios visi darbai vyksta laikantis numatyto plano ir nesustojant statybininkų komandoms. Šiandien pastatas jau pastatytas, uždengtas stogas – liko tik vidaus ir lauko apdailos darbai. 85 proc. projekto baigtumą ketiname pasiekti iki balandžio, o statybas užbaigti dar iki liepos mėnesio“, – sako bendrovės „Inžinerinė grupė“ direktorė Natalija Naginė.

Pasak N. Naginės, projektu siekiama atliepti pajūrio rinkoje ryškėjančius pirkėjų poreikius – įsigyti poilsiui skirtą būstą, esantį prestižinėje vietoje, su nedideliu butų skaičiumi, uždaromis kiemo erdvėmis, išsiskiriantį architektūriniais sprendimais.

Vanagupės g. 22B vystomame projekte numatyti 79 vieno–trijų kambarių butai, kurių plotas nuo 27 iki 72 kv. m. Beveik visuose butuose bus balkonai, o pirmojo aukšto gyventojams priklausys terasos ir nuosavi kiemeliai.

Apartamentų pastatas bus dengtas natūralaus skalūno ir kalkakmenio plytelėmis, kurios populiarios Viduržemio regione, tačiau dar retai naudojamos Lietuvoje. Laiptinėse bus įrengti liftai ir pagal individualų užsakymą sukurtas plieno veidrodis su jūros atspalviais.

„Šiuo metu esame pardavę daugiau nei penktadalį projekto apartamentų – perkamiausi pirmajame aukšte su terasa, taip pat dažnai įsigyjami ir sujungiami keli šalia esantys butai. Žmones vilioja galimybė mėgautis pajūrio gamta, tyla ir ramybe. Iš čia Vanagupės paplūdimys pasiekiamas vos per 10 minučių, šalia pušynas, naujai nutiesti dviračių takai, patogus susisiekimas su miesto centru“, – pažymi projektą vystančios bendrovės vadovė N. Naginė.

Ji taip pat priduria, kad, atsižvelgiant į nekilnojamojo turto vystytojų planuojamas investicijas, Vanagupė ir toliau išliks patrauklia Palangos dalimi. Šioje vietoje veikia ar ateityje numatomi statyti sveikatingumo centrai ir viešbučiai, orientuoti į klientų privatumą ir ramų poilsį.

„Santjago“ apartamentų kaina su interjero dizainerių sukurta visa apdaila prasideda nuo 3200 eurų už kv. m.

Projektą parengė „UP architektai“ (UAB „Uostamiesčio projektas“).

Nekilnojamojo turto rinkos analizės bendrovės „CityNow“ duomenimis, pastaraisiais mėnesiais naujo būsto pasiūla Palangoje mažėja: 2021 m. lapkritį pasiūlyta apie 300 butų, 2022 m. sausį – 260 butų. Artėjant vasaros sezonui būsto pardavimai įgauna pagreitį: lapkritį buvo parduota 50 butų, gruodį – 59 butai, sausį – 76 butai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.