Kaimynų ramybę trikdantiems asmenims – jūra kyla iki kelių: Seimas nepritarė jų drausiminimui

Seimas nesutaria, ar reikėtų įteisinti naujas priemones triukšmaujančių kaimynų sudrausminimui.

Seimas nesutaria, ar reikėtų įteisinti naujas priemones triukšmaujančių kaimynų sudrausminimui.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimas nesutaria, ar reikėtų įteisinti naujas priemones triukšmaujančių kaimynų sudrausminimui.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jadvyga Bieliavska, ELTA

2022-03-22 17:00

Parlamentarai antradienį po pateikimo nepritarė Administracinių nusižengimų kodekso pataisoms, siūlančioms administracinę atsakomybę taikyti ne tik triukšmaujantiems, kaimynų ramybę trikdantiems asmenims, bet ir jiems būstą nuomojantiems savininkams.

Už tokią Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotojo Andriaus Vyšniausko iniciatyvą po pateikimo balsavo 35 Seimo nariai, prieš 14, susilaikė 57 parlamentarai. Projektas nebuvo atmestas, jis grąžintas iniciatoriams tobulinti.

Pasak A. Vyšniausko, siūlomas teisinis reguliavimas atsirado iš realybės, iš situacijų, su kuriomis susiduria policija, ir tai būtų įrankis policijai.

Pritardamas projektui Seimo narys Mykolas Majauskas sakė, kad oro tarša, garso tarša yra pamatiniai dalykai, nes žmogus turi teisę į poilsį, miegą ir mes privalome tai žmogui užtikrinti.

Tuo tarpu liberalas Eugenijus Gentvilas mano, kad „čia yra persūdyta su šia iniciatyva“, kurioje jis įžvelgė pasikėsinimą į nuosavybę.

Už kaimynų ramybės, poilsio trikdymą buvo siūloma administracinę atsakomybę taikyti „ne tik administracinį nusižengimą įvykdžiusiam asmeniui, bet ir pačiam nuosavybės teise priklausančio nekilnojamojo turto savininkui, kuris vienokia ar kitokia teise suteikdamas patalpas asmenims, jomis naudotis, pats sąmoningai leidžia (neužtikrina) ir (ar) sudaro sąlygas viešosios tvarkos trikdymui“.

Taip pat siūloma numatyti, kad administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą nuo aštuoniasdešimt iki trijų šimtų eurų arba priemonių, kuriomis trikdoma viešoji rimtis, konfiskavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.