Danės skvero atidarymo klaipėdiečiams teks palaukti: ir ne tik dėl statybininkų broko

Nors ir buvo žadėta, oficialaus rekonstruoto Danės skvero atidarymo kovo pabaigoje klaipėdiečiai taip ir nesulaukė. Ir neaišku, kada sulauks. „Vakarų ekspresas“ išsiaiškino, kad šį projektą temdo kur kas tamsesni šešėliai nei plačiai nuskambėjęs statybininkų paliktas brokas.

Reali grėsmė iškilo ne tik iškilmingam naujai sutvarkytos viešosios Klaipėdos miesto erdvės atidarymui, bet ir daliai už keliolika milijonų eurų rekonstruoto Danės skvero.<br>Vitos Jurevičienės nuotr.
Reali grėsmė iškilo ne tik iškilmingam naujai sutvarkytos viešosios Klaipėdos miesto erdvės atidarymui, bet ir daliai už keliolika milijonų eurų rekonstruoto Danės skvero.<br>Vitos Jurevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Čiužauskas, VE, ciuzas@ve.lt

Apr 4, 2022, 12:38 PM, atnaujinta Apr 4, 2022, 4:28 PM

Apie 11 milijonų eurų kainavusi Danės skvero rekonstrukcija truko dvejus metus. Darbai baigti kovo pradžioje. Apie tai paliudijo ir dingusi teritoriją juosusi apsauginė tvora.

Nors klaipėdiečiai atnaujintu Danės skveru labai aktyviai džiaugiasi jau beveik kelias savaites, kovo mėnesio pabaigoje žadėto oficialaus atidarymo taip ir nesulaukta.

„Vakarų ekspreso“ duomenimis, planuotas iškilmes nežinia kuriam laikui atidėjo ne tik darbus atlikusios įmonės palikti liapsusai. Pastaruosius greitai pastebėjo ir socialinėje erdvėje paviešino skverą užplūdę uostamiesčio gyventojai bei svečiai.

Kur kas didesni nemalonumai gresia dėl rekonstrukcijos metu nuo žemės paviršiaus nušluotos 2015 metais Danės skvere asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ ir klaipėdiečių iniciatyva atsiradusios vaikų žaidimų aikštelės.

Ji pastatyta už lėšas, gautas uostamiesčiui net du kartus triumfavus vienos televizijos projekte „Lietuvos supermiestas“.

Teigiama, kad tuo labai nepatenkinti klaipėdiečiai susibūrė į iniciatyvinę grupę ir kreipėsi į teismą. Temidės prašoma visų miestiečių pastangomis atsiradusią vaikų aikštelę grąžinti į vietą, kurioje ji kelerius metus ir buvo.

Jei teismas šį ieškinį tenkintų, dalyje atnaujinto Danės skvero tektų atstatyti status quo – padaryti jį tokį, koks buvo prieš milijonus kainavusią rekonstrukciją.

Konkrečiai – gali nebelikti dalies vaikų interaktyviems žaidimams skirtos erdvės ir paauglių jau suspėto labai pamėgti riedutininkų parko.

Šiuo metu teismas svarsto, ar priimti šį ieškinį nagrinėti.

Šis tekstas buvo "vakaruekspresas.lt" redakcijos balandžio 1-osios pokštas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.