Klaipėda kol kas lieka be dviejų grandiozinių projektų: rangovai nesusikalba su savivaldybe

Po to, kai neatsirado įmonių, norinčių statyti didįjį Klaipėdos pilies bokštą ir daugiaaukštį automobilių garažą Bangų gatvėje, savivaldybė žada šiek tiek padidinti galimą bokšto atstatymo kainą. Dėl garažo numatomos didesnės diskusijos.

Naujas didžiojo Klaipėdos pilies bokšto atstatymo konkursas gali būti paskelbtas jau kitą mėnesį.<br>Vizual.
Naujas didžiojo Klaipėdos pilies bokšto atstatymo konkursas gali būti paskelbtas jau kitą mėnesį.<br>Vizual.
Anksčiau planavus daugiaaukštę automobilių aikštelę Bangų g. pastatyti už 1,2 milijono eurų, šiandien nėra norinčių jos statyti ir už 3,6 milijono.<br>Vizual.
Anksčiau planavus daugiaaukštę automobilių aikštelę Bangų g. pastatyti už 1,2 milijono eurų, šiandien nėra norinčių jos statyti ir už 3,6 milijono.<br>Vizual.
Daugiau nuotraukų (2)

Edgaras Valeckas, VE, edgaras@ve.lt

Apr 6, 2022, 9:47 AM, atnaujinta Apr 6, 2022, 12:38 PM

Šią savaitę paaiškėjo, kad didžiojo pilies bokšto atstatymo konkurse savivaldybė gavo vieną pasiūlymą, tačiau jame nurodyta kaina viršijo 1,75 milijono eurų.

Ši kaina buvo maksimali, kurią savivaldybė buvo numačiusi šiam projektui įgyvendinti, todėl pasiūlymas buvo atmestas.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis sako, kad situacija statybų sektoriuje dėl karo Ukrainoje šiuo metu yra sunkiai prognozuojama, todėl nėra didelis netikėtumas, kad savivaldybės konkursai nesulaukia susidomėjimo.

Anot jo, miestui svarbiame pilies bokšto atstatymo konkurse atmesto pasiūlymo kaina nebuvo labai daug didesnė. Svarstoma, kad savivaldybė artimiausiu metu priims sprendimą šiek tiek padidinti maksimalią pilies bokšto atstatymo kainą ir skelbs naują konkursą.

Dėl aikštelės diskutuos

O štai konkurse dėl daugiaaukštės 140 vietų automobilių aikštelės Bangų gatvėje statybos Savivaldybė negavo nė vieno pasiūlymo.

Maksimali 3,6 milijono eurų kaina, kurią buvo pasiruošusi sumokėti už šį objektą savivaldybė, statytojų nesudomino.

Pasak G. Neniškio, garažo statybos yra svarbios dėl šiuo metu šalia vykdomos buvusios „Švyturio“ gamyklos pastatų konversijos.

Artimiausiu metu bus tariamasi ir su konversiją įgyvendinančios „Tech Zity Klaipėda“ savininkais. Be daugiaaukščio garažo statybos, planuojama aptarti ir kitus automobilių statymo šioje teritorijoje sprendimus.

„Auksinis“ projektas

Klaipėdietis architektas Edmundas Andrijauskas „Vakarų ekspresui“ sakė, kad planuojama daugiaaukštė automobilių aikštelė Bangų gatvėje yra labai brangi ar net auksinė.

Pagal dabartinius skaičiavimus, už maždaug 4 milijonus eurų įgyvendintas projektas užtikrintų apie 60-70 papildomų automobilių statymo vietų (nes dabar esančioje aikštelėje telpa apie 70-80 automobilių).

Vadinasi, viena papildoma stovėjimo vieta kainuotų apie 60-70 tūkstančių eurų. „Kai prasidėjo diskusijos, šio objekto kaina buvo 1,2 milijono. Jau tuomet buvo brangu, o dabar jau kalbama apie 5 milijonus“, – stebisi E. Andrijauskas ir nesiruošia šio klausimo ramiai palikti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.