Ukraina ruošiasi masiniam miestų atstatymui: neslepia, kurios šalies pavyzdžiu remsis ir kas už viską sumokės

Rusijos invazija tapo pagrindine priežastimi, kodėl nauji gyvenamieji pastatai Ukrainos miestuose bus projektuojami su saugiomis požeminėmis automobilių stovėjimo aikštelėmis, kaip tai daroma Izraelyje, feisbuke po vizito Charkove pareiškė Ukrainos infrastruktūros ministras Oleksandras Kubrakovas. Vizito Charkove metu daugiausia dėmesio buvo skiriama būtent apgriautų pastatų atstatymui.

Rusijos invazija tapo pagrindine priežastimi, kodėl nauji gyvenamieji pastatai Ukrainos miestuose bus projektuojami su saugiomis požeminėmis automobilių stovėjimo aikštelėmis, kaip tai daroma Izraelyje.<br>Reuters / Scanpix nuotr.
Rusijos invazija tapo pagrindine priežastimi, kodėl nauji gyvenamieji pastatai Ukrainos miestuose bus projektuojami su saugiomis požeminėmis automobilių stovėjimo aikštelėmis, kaip tai daroma Izraelyje.<br>Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2022, 2:32 PM

„Gavome Ukrainos prezidento užduotį kurti naują infrastruktūrą, atkurti miestus ir miestelius. Prisimenu, kad daugiau nei prieš mėnesį buvau Charkove ir Charkovo gyventojams bei miesto merui pažadėjau pastatyti mieste naują transporto mazgą. Tą mes būtinai padarysime“, – sakė A. Kubrakovas.

Pasak ministro, Charkove sugriauta beveik 1300 daugiaaukščių gyvenamųjų namų, 70 mokyklų, 54 vaikų darželiai ir 16 ligoninių. Panaši situacija ir kituose miestuose, rašoma open4business.com.ua.

„Turėsime pradėti naują apgriautų miestų gyvenimą. Jau dabar aišku, jog projektuojant naujus namus būtina įrengti įtvirtintas požemines automobilių stovėjimo aikšteles, panašiai, kaip tai daroma Izraelyje, naudoti energiją taupančias technologijas“, – kalbėjo ministras.

Infrastruktūros ministerija renka duomenis apie visus nuostolius, žadama, kad Rusija tikrai sumokės už šalies atstatymą.

Ministras taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad Charkovas, net ir apšaudomas priešo, išlieka švaresnis ir tvarkingesnis nei dauguma Ukrainos miestų, kurie nebuvo bombarduojami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.