Nuo gegužės 1-osios įsigaliojo rimti pokyčiai statybvietėse: nebe viską atliks Statybų inspekcija

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (Statybos inspekcija) atkreipia dėmesį į svarbiausią informaciją gyventojams ir statinio ekspertizės įmonėms, susijusią su nuo gegužės 1 d. įsigaliosiančia reforma.

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (Statybos inspekcija) atkreipia dėmesį į svarbiausią informaciją gyventojams ir statinio ekspertizės įmonėms, susijusią su nuo gegužės 1 d. įsigaliosiančia reforma.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (Statybos inspekcija) atkreipia dėmesį į svarbiausią informaciją gyventojams ir statinio ekspertizės įmonėms, susijusią su nuo gegužės 1 d. įsigaliosiančia reforma.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija

May 2, 2022, 9:22 AM

Primename, kad nuo gegužės 1 d. dalis iki šiol Statybos inspekcijos vykdytų su statybos užbaigimu ir nebaigtos statybos tvirtinimu susijusių funkcijų perduodamos teikti atestuotiems statybos dalyviams – statinio (dalies) ekspertizės įmonėms.

Pasikeitus teisiniam reguliavimui nuo gegužės 1 d. Statybos inspekcija nebepriima naujų prašymų išduoti pažymas apie statinio statybą be nukrypimų ir prašymų patvirtinti deklaracijas apie statybos užbaigimą. Tikimasi, kad šias paslaugas pradėjus teikti ekspertizės įmonėms, rinkos konkurencijos sąlygomis statinių deklaravimo procesas vyks operatyviau ir sklandžiau.

Deklaracijos ir pažymos bus tvirtinamos per elektroninių vartų informacinę sistemą (TPS „Vartai“) adresu www.planuojustatau.lt. Naujos el. paslaugos klientams bus prieinamos nuo gegužės 1 d.

Susipažinti su naujų elektroninių paslaugų naudojimo vaizdo instrukcijomis, aktualiomis statytojams ir statinio (dalies) ekspertizės įmonėms galite čia.

Siekdama užtikrinti sklandų paslaugų perdavimo atestuotiems statybos dalyviams procesą, Statybos inspekcija parengė atsakymus į dažniausiai keliamus klausimus dėl nebaigtos statybos deklaravimo ir statybos užbaigimo procesų pokyčių. Atsakymus galite rasti čia.

Deklaracijų ir Pažymų tvirtinimo paslaugas planuojančių teikti ir savo kontaktus viešai skelbti valią išreiškusių įmonių sąrašą Statybos inspekcija skelbia įstaigos interneto svetainėje – pastarąjį galite rasti čia. Duomenis apie atestuotus statybos dalyvius taip pat galima rasti oficialioje valstybės įmonės Statybos produkcijos sertifikavimo centro (nuo 2022 m. gegužės 1 d. viešosios įstaigos „Statybos sektoriaus vystymo agentūra“) interneto svetainėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.