Apleistą pastatą nusipirkęs kaunietis tikėjosi uždirbti, tačiau karas sujaukė planus: per 5 savaites sukūrė ten stebuklą

Apleistas patalpas įsigijęs verslininkas Andrius Valatka jas ketino parduoti, bet karas Ukrainoje pakeitė planus. Vyras buvusį sandėlį suremontavo ir pasiūlė ten įsikurti ukrainietėms moterims su vaikais.

Gyventi netinkamose patalpose teko keisti stogą, langus, pertvaras ir tai pavyko padaryti per 5 savaites.
Gyventi netinkamose patalpose teko keisti stogą, langus, pertvaras ir tai pavyko padaryti per 5 savaites.
Gyventi netinkamose patalpose teko keisti stogą, langus, pertvaras ir tai pavyko padaryti per 5 savaites.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Gyventi netinkamose patalpose teko keisti stogą, langus, pertvaras ir tai pavyko padaryti per 5 savaites.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Suremontuotose patalpose yra 4 miegamieji, 3 vonios kambariai ir moderniai įrengta virtuvė.
Suremontuotose patalpose yra 4 miegamieji, 3 vonios kambariai ir moderniai įrengta virtuvė.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 12, 2022, 10:48 PM

Kaunietis A.Valatka pernai įsigijo Savanorių prospekte esančias 200 kvadratinių metrų patalpas.

Jos buvo skirtos sandėliuoti, bet ilgus metus nebuvo naudojamos, todėl jų būklė buvo labai bloga.

Kaunietis laukė, kol iš patalpų savo daiktus iškraustys ankstesnis jų savininkas, ir tada nekilnojamąjį turtą ketino parduoti. Tačiau kai vasario pabaigoje Rusija užpuolė Ukrainą, planai pasikeitė.

„Prieš du mėnesius prasidėjus karui iš pradžių buvo šokas, vėliau – pyktis, viltis ir noras veikti. Kai kyla didelės krizės, man norisi veikti.

Nemoku ir nenoriu pasyviai stebėti aplink vykstančių mūsų pasaulį smarkiai keičiančių įvykių, norisi įsitraukti ir padaryti šiek tiek daugiau nei pavedimai organizacijai „Blue/Yellow“, – sakė A.Valatka.

Plūstelėjus karo pabėgėlių bangai kaunietis su bičiuliais nusprendė atidžiau apžiūrėti patalpas ir įvertinti, ar jas galima suremontuoti ir pritaikyti gyventi.

Patalpų būklė buvo prasta, reikėjo keisti stogą, langus, pertvaras, iš esmės viską.

Bet per penkias savaites tai padaryti pavyko ir dabar buvusiame sandėlyje įrengti 4 miegamieji, trys vonios kambariai ir bendra erdvi virtuvė su visa nauja įranga ir baldais.

Tie, kurie yra susidūrę su statybomis, supranta, kad visiškai gyventi netinkamas patalpas per tokį trumpą laiką paversti tinkamomis prilygsta kone stebuklui.

A.Valatka sakė, kad dabar šiuose namuose jau gyvena 6 moterys ir 10 vaikų. Ukrainiečiai atvyko iš Dnipro ir Sumų.

„Pasirūpinau, kad kambariuose būtų dvigulės lovos, išlankstomi dviguliai foteliai, spintos, stalai. Ukrainietes moteris globoja, joms padeda kaunietės. Jos pabėgėlėms ir jų vaikams padėjo gauti rankšluosčių, indų, kitų įvairių daiktų“, – pasakojo A.Valatka.

Verslininkas sakė, kad moterys ir vaikai jaučia įtampą ir nerimą dėl tėvynėje likusių vyrų ir kitų artimųjų, bet Kaune bent jau rado laikinus namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.