S. Gentvilas: išaugusios statybų kainos – ne priežastis stabdyti procesą, priešingai, jis vyks sparčiau

Klaipėdoje vykusioje konferencijoje-diskusijoje „Daugiabučių modernizavimas: iššūkiai ir ateities perspektyvos“ aptarti pagrindiniai klausimai, susiję daugiabučių renovacija ir kylančiais iššūkiais: pabrangusiais darbais, medžiagų ir statybininkų trūkumą. Aplinkos ministras Simonas Gentvilas įsitikinęs, kad kylančios kainos – ne priežastis nustoti renovuoti, todėl patikino – tempai nebus mažinami.

Klaipėdoje vykusioje konferencijoje-diskusijoje „Daugiabučių modernizavimas: iššūkiai ir ateities perspektyvos“ aptarti pagrindiniai klausimai, susiję daugiabučių renovacija ir kylančiais iššūkiais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Klaipėdoje vykusioje konferencijoje-diskusijoje „Daugiabučių modernizavimas: iššūkiai ir ateities perspektyvos“ aptarti pagrindiniai klausimai, susiję daugiabučių renovacija ir kylančiais iššūkiais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Renovacija iš arčiau“

Jun 14, 2022, 12:43 PM

„Statybų kainos kyla visur, ne tik Lietuvoje, bet tai ne argumentas stabdyti renovacijos darbus, priešingai, statybų procesą spartiname, darome sklandesnį ir tikslesnį. Projektavimas ir statybos darbai šiuo metu perkami kartu. Projektavimui ir pastato energetiniam auditui naudosime skaitmenines technologijas. Kartu spartinsime patį statybų procesą: vyks ne tik darbas ant pastolių, bet ir naudojami iš anksto pagaminti moduliai, tvirtinami prie sienų. Tai leis renovacijos darbus atlikti net ir žiemą“, – kalbėjo aplinkos ministras.

Aplinkos projektų valdymo agentūros direktorius Vytautas Vrubliauskas teigė pastebintis, jog konkursai vis dar vyksta ankstesnėmis kainomis. Administratoriai, prieš skelbdami konkursus, raginami peržiūrėti kainas, atnaujinti įkainius.

Daugiausia renovacijos projektų įgyvendinama didmiesčiuose: Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, neatsilieka Jonava.

Pasak APVA direktoriaus, yra ir atsiliekančių, jiems reikėtų pasimokyti iš didmiesčių.

„Gera praktika kurti organizaciją, kuri rūpinasi renovacija. Pavyzdžiui, Vilniuje viešoji įstaiga „Atnaujinkime miestą“, panaši organizacija veikia Kaune, tikimasi, jos veikla prisidės prie dar sklandesnio renovacijos proceso didmiesčiuose.

Mažeikių rajone daugiabučius administruojanti bendrovė skaičiuoja, jog iš 300 prižiūrimų namų, atnaujinti pusšimtis, dar dešimt laukia eilėje.

„Sprendimą renovuoti daugiabutį priima gyventojai. Mes galime agituoti, kiek norime, ar kažką žadėti, bet sprendžia butų savininkai. Jeigu jie nematys perspektyvų, gerų sąlygų, reikiamų sprendimų, paprasčiausiai, nepriims“, – įsitikinęs daugiabučių renovaciją Mažeikių rajone administruojančios bendrovės vadovas Antanas Barvydis.

Šiuo metu modernizuojami 800 daugiabučių, dar maždaug 300 namų vykdomi pirkimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.